Rien Donkersloot speelt “Bach bij kaarslicht” in de Laurentiuskerk

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Koos van Noppen voor het orgel

Mijnsheerenland – Op zaterdag 25 januari vindt het eerste orgelconcert van het nieuwe seizoen plaats. Evenals in 2019 organiseert Musica Laurentius ook in 2020 een drietal “Orgelconcerten bij kaarslicht” in de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland.   ‘Huisorganist’ Rien Donkersloot verzorgt de aftrap; de Laurentiuskerk zal sfeervol verlicht zijn tijdens dit concert.

Onder het motto “Bach bij kaarslicht” verzorgt Rien Donkersloot een programma met werken van Johann Sebastian Bach. Op het programma staat een aantrekkelijke selectie uit het zo veelzijdige oeuvre van Bach.

Het concert wordt geopend met de Fantasia in a moll, BWV 561; dit zelden gespeelde werk kent een afwisselende opbouw met o.a. een levendige fuga. Verder klinkt Bachs monumentale partita over het lied “Sei gegrüsset, Jesu gütig”; een werk waarin Bach zich de meester van de variatiekunst toont.Naast oorspronkelijke orgelwerken klinken een aantal transcripties uit cantates van de hand van Lennart Moree. Hij bewerkte o.a. de Sinfonia uit cantate 75 met daarin het koraal “Was Gott tut das ist wohlgetan” en het feestelijke openingsdeel uit de cantate “Herr Gott, dich loben alle wir” Rien besluit zijn concert met het virtuoze preludium en fuga in a moll, BWV 543.

De andere twee concerten in de serie worden gehouden op:
Zaterdag 29 februari door Sietze de Vries
Zaterdag 21 maart door Rien Donkersloot

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur.
Toegang is € 8,-, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Meer informatie op: www.musicalaurentius.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.