ZBVH ruim langs Piershil

Zuid-Beijerland – De eerste officiële wedstrijd van 2020 heeft ZBVH winnend afgesloten. Het versloeg Piershil met 6-0.

De wedstrijd was exact 24 seconden oud toen de bal al in het netje lag. Davey Lodder werd diep gestuurd en zijn voorzet werd door Wessel Schouwink zeer behendig binnen getikt. ZBVH bleef hierna aanzetten en dat leidde na twaalf minuten ook tot de 2-0, met een doelpunt vrijwel identiek aan de 1-0. Na twintig minuten viel ook de 3-0. Een voorzet van Jesse Jongenotter werd door Wessel Schouwink verlengd en door Twan Breure binnen gekopt. Drie minuten later viel meteen de 4-0. Na een knappe individuele actie legde Justus Lagendijk af op Davey Lodder, die raak kon schieten. Hierna ging de ZBVH-storm wat liggen. Piershil kwam wat beter in de wedstrijd en kon er in de counter een aantal keer uitkomen, echter zonder echt gevaarlijk te worden. ZBVH creëerde nog een aantal mogelijkheden, maar wist voor de rust niet meer te scoren.

Na de thee verliep het wat moeizamer voor de thuisploeg. Piershil zakte wat verder in en ZBVH had moeite om het baltempo hoog te houden. Piershil gaf ondanks de ruime achterstand niet op en kreeg zelfs nog twee goede kansen op een treffer. Het duurde tot een kwartier voor het einde voordat er weer gescoord werd. Een kort genomen corner van Mike Andeweg kwam via Jeffrey Kramp bij Jurriaan van den Berg terecht, die uit de kluts kon scoren. Het slotakkoord was voor Ferdinand Cats, die van dichtbij in de korte hoek de Piershil-doelman kon passeren. Hierdoor wist ZBVH een ruime overwinning te behalen en bleef een moegestreden Piershil wederom met lege handen.