50 jaar tennissen in Nieuw Beijerland!!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

NIEUW-BEIJERLAND – Nu lijkt het lang geleden, maar het voelt alsof het gisteren was.In de jaren ’60 kwamen er veel mensen vanuit “verre” streken in ons dorpje wonen. Velen waren werkzaam in het havengebied van Rotterdam of in de stad zelf.  Naast een voetbalvereniging was er op sportgebied hier weinig te beleven. 

Een aantal dorpelingen hebben toen het initiatief gestart tot de oprichting van een “tennisclub”. Er waren destijds nog maar een paar tennisclubs in de Hoeksche Waard. In die tijd werd deze sport nog als een beetje elitair beschouwd, dus het werd wel een uitdaging. 

Na verkennend onderzoek onder de dorpsgenoten en gesprekken met de gemeente, leidde dit uiteindelijk tot een heuse oprichtingsvergadering in november 1969, waarbij wel 45 personen aanwezig waren.Uiteindelijk werd op 24 februari 1970 de vereniging “notarieel” opgericht en kon het echte werk beginnen.

In de jaren die volgden zijn we, onder leiding van vele enthousiaste bestuurders en leden, uitgegroeid tot een volledige selfsupporting vereniging met 4 gravelbanen met verlichting, een prachtig clubgebouw met mooie keuken, een mooie terras-overkapping en een functioneel onderkomen voor de technische- en toernooi commissie.

Nu, 50 jaar later, gaan we dit natuurlijk uitgebreid vieren met diverse jubileum-activiteiten die verspreid zijn over het hele jaar. We willen daarbij ook zoveel mogelijk oud-leden bereiken en roepen die dan ook op om onze website www.tv-demolen.nl of onze facebook- en Instagram-pagina te bekijken.

We starten op 24 februari met de “kick-off” van ons jubileumjaar. Onder het genot van een hapje en een drankje zullen we met wat echte “oudgedienden” terugblikken op zaken van weleer en … vooruitkijken naar de toekomst!

Aanvang 19.30 uur in onze kantine aan de Karweistraat.

De jubileumcommissie heet jullie gaarne welkom!!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren