Goudswaardse Boys wint derby met 4 -1 tegen Piershil

Foto Sander Schilperoort

Goudswaard –  Afgelopen zaterdag eindigde de immer beladen streekderby tussen de voetballers uit Goudswaard en Piershil in een afgetekende 4-1 zege voor Goudswaardse Boys. Onder door beide sfeerteams voor een topamateur-waardige ambiance gezorgde omstandigheden werden de bezoekers vanaf het begin op eigen helft teruggedrongen.

Desondanks kwam Piershil na twintig minuten verrassend op een 0-1 voorsprong toen de geheel vrij gelaten Jacco Vink na een vrije trap van Roy van Taanom knap raak kopte. Kort daarop ontsnapten de bezoekers aan de gelijkmaker toen Nardo Tol via de lat over schoot. Goudswaardse Boys-doelman Bryan Huijzers moest vervolgens nog al zijn talenten tonen bij uitstekende scoringsmogelijkheden van Antônio Fernandes Costa Neto, Jacco Vink en Niels van Ruiven om een grotere achterstand te voorkomen. In de 37ste minuut haalde Goudswaarder Thomas Keijzer met een prachtig afstandsschot uit voor de verdiende gelijkmaker: 1-1. Nauwelijks een minuut later werd de schier onklopbare Piershil-doelman Björn van der Bijl voor de tweede maal gepasseerd door Robin Verhoeven: 2-1.

Na de onderbreking kwam Piershil er nauwelijks meer aan te pas. Bart Dam uit een vrije trap in de 70ste minuut en een kwartier voor tijd Thomas van Peperstraten zorgden voor een comfortabele 4-1 voorsprong. Een grotere nederlaag werd de bezoekers bespaard omdat een kopbal van Johan Bestebreur op de paal belandde. Piershil-trainer Rinus Vis: “het noodgedwongen uitvallen van enkele dragende spelers was funest voor ons, waarna we geen moment meer in de wedstrijd geweest zijn”. Oefenmeester Leo Tol van Goudswaardse Boys: “de 4-1 uitslag had veel groter moeten zijn; de kansen daarvoor waren volop aanwezig en met wat meer geluk (paal en lat) was dat zeker gebeurd”.

[ngg src=”galleries” ids=”228″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]Foto’s: Jacob Haan.