Een tikkie anders: Boekenweek 2020

121

Hoeksche Waard Grote veranderingen en geniale ideeën: ze komen meestal uit de koker van rebellen en dwarsdenkers. Lastig, een tikkie anders en verontrustend, maar ook een motor voor de vooruitgang. Dat levert natuurlijk prachtige boeken en verhalen op. Rebellen en dwarsdenkers is het thema van de Boekenweek 2020, dit jaar van 7 t/m 15 maart.

De Boekenweek draait om lekker lezen: het is feest in de boekwinkel en in de bibliotheek. In elk van de tien bibliotheeklocaties van de Bibliotheek Hoeksche Waard is een displaytafel te zien met diverse boekenweektitels. En er zijn twee boekenweeklezingen: de ene op donderdag 12 maart in Heinenoord en de andere op donderdag 19 maart – lekker dwars! – in Strijen.

Rebelse Corsetterie: keurslijf, corset of bustehouder: wie droeg wat en waarom? Op die vraag geeft Dirk-Jan List, directer van Museum Hoeksche Waard antwoord tijdens de Boekenweeklezing op donderdag 12 maart in de boerderij Oost Leeuwensteijn te Heinenoord.

Tijdens haar boekenweeklezing in Streona op donderdag 19 maart 2020 neemt dwarsdenker auteur Yvonne Mol je mee naar een leven met minder haast. Aan de hand van aansprekende anekdotes zal zij laten zien hoe eenvoudig het is om te kiezen voor een langzamer leven. Een leven weg van hectiek en stress, waarin ruimte vrijkomt voor rust, vrijheid en richting.

Het Boekenweekgeschenk is het cadeau van de boekhandel tijdens de Boekenweek (bij besteding van € 15 aan Nederlandstalige boeken) en het wordt geschreven door Annejet van der Zijl. Wie in het trotse bezit is van het boekenweekgeschenk van Annejet van der Zijl kan op zondag 15 maart – op vertoon van dit boekje – de hele dag gratis reizen met de trein.

Wie in de boekenweek lid wordt van de Bibliotheek Hoeksche Waard krijgt een dwarse, rebelse boekenlegger cadeau! Let op: zolang de voorraad strekt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.