Petitie tegen de bomenkap langs de Oude Maas in Heinenoord die noodzakelijk is voor de aanleg van windmolens.

1983

Heinenoord – Onlangs zijn enkele bewoners uit de Hoeksche Waard een petitie gestart om de gemeente Hoeksche Waard op te roepen geen kapvergunning af te geven voor de kap van 1014 bomen ten noorden van Heinenoord.

Dit omdat er geen enkele politieke partij in de Hoeksche Waard haar bezorgdheid hierover heeft geuit aldus de initiatiefnemer van de petitie die met zijn naam niet genoemd wil worden. Wel heeft de Partij van de Dieren (Zuid-Holland, mevrouw Carla van Viegen) kritische vragen over gesteld.

De Raad van State heeft al een oordeel gegeven dat de windmolens er mogen komen. Het enige wat nog wel mogelijk is om plaatsing van deze windmolens tegente gaan is dat de gemeente besluit deze kapvergunning niet af te geven.

In de petitie kunt u de argumenten lezen. En deze petitie kan hier worden ondertekend.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.