Eerste officieel bevestigde patiënt met het coronavirus in de Hoeksche Waard.

1
13792

Een patiënt van het Ikaziaziekenhuis heeft het coronavirus. De 86-jarige man uit de Hoeksche Waard  ligt volgens het ziekenhuis in ‘strikte isolatie’. In welk dorp de man in de Hoeksche Waard woont is niet bekend. Lees hier de update van de gemeente om 12.00 uur

De man meldde zich zondagavond met urinewegklachten op de Spoedeisende Hulp (SEH), waar hij werd opgenomen. Toen hij ook last van zijn luchtwegen kreeg is hij ook getest op het coronavirus. Dinsdagavond is bekend geworden dat de testuitslag positief is. 

De patiënt was uit voorzorg al geplaatst in een isolatiekamer.

Medewerkers van het Ikazia die contact hadden met de patiënt én klachten vertonen, worden ook getest op het coronavirus. “Vooralsnog is dit niet het geval”, laat het ziekenhuis weten.

Rond 08:00 uur wordt het personeel van het ziekenhuis bijgepraat door de directeur.

“Er komt nu een bron- en contactonderzoek”, laat de GGD-Rotterdam-Rijnmond weten. Dat houdt in dat er uitgezocht wordt met wie de man de afgelopen dagen contact heeft gehad. Ook wordt uitgezocht hoe de man aan het virus is gekomen.

Voor alle informatie over het coronavirus in onze regio, klik hier voor het live-blog


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Reacties zijn gesloten.