NBSVV gelijk tegen Simonshaven

Foto Jacob Haan

NIEUW-BEIJERLAND – In een door de scheidsrechter gedomineerde wedstrijd speelden NBSVV en Simonshaven op sportpark ‘De Kreek’ met 3-3 gelijk.

Met een door de nieuwe NBSVV-trainer Mark Smeding iets aangepaste opstelling, startte de thuisploeg met aanvallende intenties tegen het na de winterstop opgeleefde Simonshaven. Ook de bezoekers zochten het doel, waardoor er in het eerste kwartier over en weer al meerdere kansen waren. In de 17e minuut opende NBSVV de score. Mitchell Roos wist de rebound van een corner binnen te schieten: 1-0. Vier minuten later kreeg NBSVV een penalty, omdat Dylano Gilbrandsen, na een mooie rush, te ruw werd opgevangen binnen de 16. Pieter Vogelaar benutte de strafschop feilloos. Simonshaven vond de aansluitingstreffer door een foutje van de NBSVV-doelman in de 37e minuut genadeloos af te straffen. Twee minuten later viel de mooiste goal van de wedstrijd. NBSVV-er Patrick Ridderhof zag de keeper enkele meters voor zijn doel staan en plaatste van 25 meter de bal keurig net onder lat in de goal: 3-1. Hoewel de bezoekers kort voor rust nog een dot van een kans kregen, was dit ook de ruststand.

Direct na de thee kreeg NBSVV een uitgelezen kans de wedstrijd te beslissen. Dylano Gilbrandsen kon alleen op de keeper afgaan, maar was te sociaal door de bal niet zelf binnen te schieten maar voor een (mislukte) pass op een medespeler te kiezen. Daarna werd NBSVV langere tijd onder druk gezet, resulterend in de 3-2 in de 53e minuut. Simonshaven rook bloed en bleef drukken. Een onterecht gegeven corner leidde de gelijkmaker in, waardoor het met nog een kwartier op de klok 3-3 stond. Dat kwartier werden uiteindelijk 25 minuten, waarin de warrig leidende scheidsrechter een kaartenregen over het veld liet neerdalen waarbij iedereen de tel kwijtraakte en wat voortduurde tot na het laatste fluitsignaal. Trainer Smeding koesterde zijn eerste punt bij NBSVV. ‘Meer zat er vandaag niet in’, zo oordeelde hij na afloop.

[ngg src=”galleries” ids=”237″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]Foto’s Jacob Haan