Antwoord op vragen over de sluiting publieke (sport)accommodaties in de Hoeksche Waard

930

De gemeente Hoeksche Waard heeft de gemeentelijke sportaccommodaties en gemeentelijke zwembaden met ingang van gisteren gesloten. De gemeente merkt dat hierover nog vragen zijn.

Hieronder geven we antwoord op de op dit moment meest gestelde vragen:

1. Wat betekent de sluiting voor het bewegingsonderwijs van basisscholen?

Bewegingsonderwijs van de basisscholen gaat wel door. Dit is immers onderdeel van het lesprogramma van het basisonderwijs. Wij zijn als gemeente verplicht dit te faciliteren.

2. Waarom zijn gemeentelijke zwembaden dicht (De Wellen in ’s-Gravendeel en De Boogerd in Oud-Beijerland) en Laco Sportcentrum in Strijen en Sportfondsen De Waterstee in Numansdorp open?

Hier wordt landelijk verschillend mee omgegaan. De huidige officiële richtlijnen vanuit het RIVM geven op dit vlak ruimte voor interpretatie. (Vermijd sociale contacten – niet meer dan 100 mensen bij elkaar). Sommige zwembaden hanteren de grens van 100 bezoekers. Andere zwembaden beoordelen het op basis van beschikbaar personeel. Gemeente Hoeksche Waard heeft, net als de meeste andere gemeenten in Nederland, besloten de gemeentelijke zwembaden te sluiten. De zwembaden in Strijen en Numansdorp worden beheerd door commerciële partijen en die maken daarin hun eigen afweging.

Meer informatie volgt

We begrijpen dat er meer vragen zijn over het al dan niet doorgaan van evenementen en bijeenkomsten en sluiten van voorzieningen. We maken op dit moment een helder overzicht met antwoorden op de meest gestelde vragen. Houd de website van Hoeksche Waard Nieuws en Facebookpagina in de gaten. We delen daarop zonodig nieuwe actuele informatie.

Heeft u vragen?

Voor algemene informatie over het coronavirus kunt u terecht op de landelijke website www.rijksoverheid.nl/coronavirus of het informatienummer 0800-1351. Heeft u vragen die echt over de Hoeksche Waard gaan, stuur dan een persoonlijk bericht via de socialmedia-kanalen van de gemeente of bel van maandag tot en met vrijdag via telefoonnummer 14 0186 | 088 – 647 36 47


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

Comments are closed.