Burgemeester Lokker schrijft een bericht voor alle inwoners in deze bijzondere tijden.

2511
Foto Gemeente Hoeksche Waard

HOEKSCHE WAARD – Burgemeester Jan Pieter Lokker van de gemeente Hoeksche Waard schrijft een bericht voor alle inwoners in deze bijzondere tijden.

Het zijn bijzondere tijden en daarom schrijf ik als burgemeester dit bericht voor alle inwoners. Maar ook voor bedrijven, maatschappelijke organisaties en andere instanties.

De situatie rondom het coronavirus is ernstig en raakt onze hele samenleving. Dat vraagt offers van ons allemaal. We moeten samen de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk beperken. We bevinden ons in een uitzonderlijke situatie en moeten maatregelen treffen die we gelukkig maar zelden hoeven te nemen. Weinigen van ons zullen dit ooit hebben meegemaakt. Het is belangrijk om nu eensgezind te zijn in ons handelen en vooral oog te hebben voor onze kwetsbare medemensen.

Met elkaar zijn wij verantwoordelijk om de gemeenschappen in Hoeksche Waard draaiende te houden. Daarbij staat de gezondheid van onze inwoners voorop. Dat vraagt ook veel van bedrijven, organisaties en instellingen. Vele evenementen en activiteiten waar mensen met zoveel enthousiasme, inzet en energie aan hebben gewerkt, moeten worden stopgezet. Ik snap heel goed dat dat een gevoel van teleurstelling kan oproepen, maar het is nu helaas noodzakelijk.

RIVM maatregelen

De door het kabinet en RIVM afgekondigde maatregelen hebben gevolgen voor veel evenementen en bijeenkomsten. Als er meer dan 100 bezoekers zijn worden ze afgelast. Er zijn echter ook andere activiteiten denkbaar waar het advies minder eensluidend of duidelijk is. Ons allen wordt gevraagd ook zelf alert te zijn, grote mensenmenigten te mijden en de hygiëneadviezen in acht te nemen. Volg bij twijfel uw eigen gevoel en verantwoordelijkheid. En doe alleen de strikt noodzakelijke boodschappen, hamsteren hoeft niet en is zelfs onwenselijk.

Zorg voor onze kwetsbare inwoners

Laten we met elkaar ook echt zorgen voor de kwetsbare groepen in onze omgeving. In de eerste plaats door alle maatregelen in acht te nemen om er voor te zorgen dat het coronavirus zich niet verder verspreidt. Maar ook door in uw omgeving te kijken of mensen bijvoorbeeld hulp nodig hebben, boodschappen voor hen te doen of gewoon een kaartje te sturen. En als u zelf wat ouder bent, kwetsbaar of last heeft van lichamelijke problemen, of als u mensen in uw directe omgeving hebt die in die groep vallen, stel dan activiteiten die kunnen wachten uit en reis alleen met het openbaar vervoer als dat echt nodig is. Voor u is het in dat geval extra belangrijk mensenmenigten te mijden, afstand te houden en de hygiëneadviezen in acht te nemen.

De hele situatie is een test voor de veerkracht van onze gemeenschappen. Ik weet zeker dat we het aankunnen en heb er alle vertrouwen in dat we met elkaar de gevolgen van het virus zullen overwinnen. Laten we samen het coronavirus bestrijden en oog hebben voor elkaar.

Hartelijke groet,
Burgemeester Jan Pieter Lokker


Meer informatie

Voor meer informatie, veel gestelde vragen en actuele informatie verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid of bel met het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 13 51 (dagelijks bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur). Er is vanuit de GGD Zuid-Holland Zuid ook een callcenter beschikbaar, dit is op maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 18.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 078 – 770 85 80. Houd ook deze website en social-mediakanalen in de gaten voor actuele regionale informatie.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

Comments are closed.