Waterschap pakt sloot langs de Oudendijk in Goudswaard aan

225

GOUDSWAARD – Eind juni wil het Waterschap Hollandse Delta de sloot langs de Oudendijk in Goudswaard aanpassen. Ook plaatsen ze een klein gemaal (opvoer-pompje). Dit zorgt voor meer water in de watergang en vermindert het verzilten van water. Dat is beter voor het slootleven en de gewassen op het land. Het plan kunt u nu online bekijken.

Teveel zilt water en te weinig vers water

De sloot langs de Oudendijk is nu niet overal diep genoeg zoals deze zou moeten zijn. Hierdoor kan het water niet voldoende doorstromen en blijft zilt water staan. Dat is niet goed voor de (water)planten en –dieren. Daarnaast is het slootwater in droge perioden nodig om de gewassen op het land te besproeien. Dat kan niet met zilt water. En met de droge zomers van 2018 en 2019 wordt dit steeds lastiger.

Regels voor sloten- de Legger

De algemene regels voor het beheren van sloten staat in de ‘Keur’. In de ‘Legger’ staat per sloot en plek beschreven welke regels daarvoor gelden. De maatregelen voor het water langs de Oudendijk staan in de Legger bij peilbesluit “De Eendragt”.

Aanpak sloot Oudendijk

Het waterschap voert onder andere het volgende werk uit:

  • Plaatsen van een opvoerpomp;
  • Dieper maken van de sloot;
  • Plaatsen van een duiker (1);
  • Vervangen van bestaande duikers.

(1) Een duiker verbindt 2 watergangen (sloten) met elkaar.

Mogelijke overlast

U heeft nauwelijks last van het werk aan de watergang bij de Oudendijk. Bij de Groeneweg komt  een duiker. Daardoor kunt u mogelijk enkele dagen niet rijden door deze straat.

Plan bekijken

Wilt u het hele plan bekijken? Dat kan: projectplan peilverhoging Oudendijk op de website overheid.nl

Deze is openbaar tot en met 17 april.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.