Wethouder Sport Paul Boogaard plaatst oproep op Facebook

754

HOEKSCHE WAARD – Wethouder Paul Boogaard ziet een belangrijke pijler binnen onze samenleving wegvallen en beraadt zich op plannen om deze tak bij te staan in deze crisis. Op Facebook plaatste hij daarom onderstaande oproep:

“Op zaterdag voetbal ik met veel plezier in het veteranenteam van Goudswaardse Boys om daarna in de kantine gezellig met elkaar samen te zijn. Nu ligt alles stil, niet alleen in Goudswaard maar ook bij TV “De Molen” in Nieuw-Beijerland, A.V. Spirit en Korfbalvereniging Korbatjo in Oud-Beijerland en bij al die andere verenigingen in Gemeente Hoeksche Waard. Het verenigingsleven is ontzettend belangrijk voor onze dorpen. De plek waar oud en jong elkaar ontmoeten. Dat is nu in één klap weggevallen.

Als wethouder ben ik samen met collega’s hard aan het puzzelen over maatregelen om verenigingen bij te staan in deze tijd. We gaan de verenigingen daarover zo snel mogelijk informeren. Ook sportbonden zijn druk bezig met het zoeken naar manieren om verenigingen te helpen.

Tegelijkertijd zie ik in deze moeilijke tijd prachtige initiatieven ontstaan: er worden online thuistrainingen verzorgd en er is speciale aandacht aandacht voor eenzame leden of vrijwilligers die nu zelf hulp nodig hebben. Wat mooi dat verenigingen ook in deze moeilijke tijd het cement van de samenleving blijven!

Zijn er vanuit verenigingen vragen, suggesties of ideeën hoe om te gaan met de huidige omstandigheden? Mail ze naar [email protected], dan proberen we daar een antwoord op te vinden of ik bel je even terug. “


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.