GGD Zuid Holland: 75 positief geteste mensen in de Hoeksche Waard

1578
De overheid heeft extra maatregelen genomen om brede verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.Iedereen in Nederland is gevraagd om thuis te blijven bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Verder is landelijk bepaald dat minder mensen op coronavirus worden getest. 
 

Het nieuwe testbeleid betekent dat er mensen zijn die het coronavirus hebben, zonder dat dat bevestigd is met een laboratoriumtest.

Omdat het aantal meldingen alleen gaat over het aantal positieve testen en niet iedereen getest wordt, geeft dit geen goed beeld van het verloop van de verspreiding van het nieuwe coronavirus. Daarom brengt GGD Zuid-Holland Zuid deze informatie niet meer naar buiten via social media. Wel blijven we het aantal positieve testen in de regio voorlopig melden op onze website. Hieronder vindt u het overzicht.

Let op: Het is mogelijk dat wij andere cijfers melden dan het RIVM. Dit kan komen door verschillen in het moment van het invoeren van de cijfers in onze systemen.

Situatie rondom COVID-19 voor regio Zuid-Holland Zuid

Woongemeente (woonachtig in) Positieve testen (update 31 maart, 17:00 uur) *
Alblasserdam 10
Dordrecht 59
Gorinchem 37
Hardinxveld-Giessendam 12
Hendrik-Ido-Ambacht 6
Hoeksche Waard 75 – inclusief 3 overleden personen
Molenlanden 27
Papendrecht 10
Sliedrecht 6
Zwijndrecht 19
Totaal 261

* Inclusief overleden personen. 

In de regio Zuid-Holland Zuid zijn helaas in totaal zestien patiënten overleden die besmet waren met het coronavirus.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

Comments are closed.