Stichting ‘door’ Klaaswaal brengt feest in Klaaswaal

545

Klaaswaa l- De  ogenschijnlijk onbekende Stichting ‘door’ Klaaswaal zette woensdagmiddag een bloemenactie op poten voor de inwoners van Klaaswaal. Een bos chrysanten met een paasgroet, onder begeleiding van muziek en zang om met name de oudere inwoners een hart onder de riem te steken in deze barre en eenzame tijden. Een DJ achterop een legertruck met muziek van toen, een aanhanger vol met bloemen en twee vreemd ogende aangeklede mensen met gevaartes van hoepels om afstand te houden.


Stichting ‘door’ Klaaswaal kent iedere inwoner van Klaaswaal wel maar nog niet onder die naam. Want deze Stichting is ontstaan uit die enthousiaste “oudere jongeren” die de Roparun doorkomst Klaaswaal organiseren. Zij hadden een paar jaar geleden het spontane impulsieve plan om van de Roparun doorkomst weer een feest te maken op de Voorstraat in Klaaswaal. Dit begon met een oude houten doorkomstpoort en was in 2019 uitgelopen tot een waar dorpsfeest.
Dit team enthousiastelingen hebben daarom besloten om 2020 te starten met een stichting. De doorkomst Roparun Klaaswaal zal de hoofdactiviteit zijn en dit plan lag al volledig klaar voor 2020. Toch willen zij het zo nu en dan niet alleen bij deze activiteit houden.

Door deze coronacrisis zitten zij net zoals de rest van Nederland zo veel als mogelijk thuis. Maar met name de ouderen in de wijk zitten toch wel erg alleen in deze periode. Met inachtneming van de RIVM regels van het afstand houden en niet vormen van grote groepen hebben zij in korte tijd een ludiek plan bedacht.


Een ware legertruck, geluidsapparatuur en docenten van het Wellantcollege, bloemen die geschonken zijn door MG grands uit Ridderkerk en de creativiteit van de stichting zelf, maakte van deze actie een geweldige middag! Met grote hoepels , welke een doorsnede van 3 meter hadden, werden er bloemen uitgedeeld.
Een leuk idee, sfeer, een break in de week en een leuk bosje bloemen met Pasen op tafel. Dansende mensen in deuropeningen en galerijen met de daarbij vrolijke gezichten. Hun doel was bereikt om Klaaswaal even op te vrolijken. Zoals de DJ van de stichting Dominic Schepen al aangaf: ‘’minister president Rutte is tevreden, maar we moeten nog wel even volhouden’’. De boodschap is dan ook duidelijk:’’ Let op en denk aan elkaar! Samen sterk!’’
‘’Klaaswaal zal vast en zeker nog meer gaan horen van Stichting ‘door’ Klaaswaal. Want wij zijn behoorlijk enthousiast en daarbij mensen met een warm hart voor Klaaswaal’’ aldus de voorzitter Erica Saarloos.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.