Wethouder Steen krijgt digitaal les op IKC De Schelf

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Amber (groep 8) en haar nieuwe klasgenoot wethouder Steen volgen een digitale les. - Foto IKC de Schelf

‘s-Gravendeel – IKC De Schelf verwelkomde vandaag een nieuwsgierige nieuwe leerling in groep 8! Wethouder Steen van de gemeente Hoeksche Waard nam vandaag een digitaal kijkje in de klas.

In de eerste periode van de coronaperiode was de lesmethode voornamelijk gericht op het herhalen van de leerdoelen. Nu de coronacrisis langer duurt en IKC De Schelf langer gesloten blijft, is het aanleren van nieuwe lesstof hier aan toegevoegd. Zo leren de allerjongste leerlingen wekelijks nieuwe cijfers en letters via door de leerkrachten zelf bedachte en geproduceerde YouTube video’s.

Dat de lesstof soms best heel pittig is, weet Sebastiaan de Boorder als geen ander. De vader van IKC-leerlingen Benthe (6) en Amber (11) weet sinds kort weer uit hoeveel vierkante decimeters een voetbalveld bestaat, zo vertelt hij lachend. “Bij ons in huis is de keukentafel omgetoverd tot werkplek voor alle gezinsleden. Met twee werkende ouders en het schoolwerk van beide dochters is onze werkplek altijd bezet.”

Wethouder Steen van de gemeente Hoeksche Waard besloot zelf de proef op de som te nemen en volgde een digitale les bij groep 8 van IKC De Schelf. De leerlingen van groep 8 vonden het wel heel interessant: een nieuwe klasgenoot. Na de kennismaking in de groepsomgeving van Teams stond de Hoeksche Waard Quiz op het programma. Tien vragen waarbij de juistheid én de snelheid van het antwoord een rol spelen in wie er wint. Wethouder Steen wist -bijna- alle vragen razendsnel en correct te beantwoorden en met zijn score mag hij zich de winnaar van de quiz noemen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren