Revalidatie voor Coronapatienten bij Fysiotherapie praktijk Strijen en Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Strijen / Oud-Beijerland  – De longfysiotherapeuten van praktijken   “Praktijk voor fysiotherapie Strijen”  en “Centrum voor Fysiotherapie in Oud-Beijerland” kunnen nu coronapatiënten in hun revalidatietraject begeleiden. Zij richten zich hierbij op zowel het fysieke traject, als voeding en de mentale gevolgen die een corona-infectie kan hebben op de patiënt. Via Chronisch ZorgNet hebben de therapeuten, die al gespecialiseerd waren in longaandoeningen, zich verdiept in de behandeling van coronatherapeuten. 

De longfysiotherapeuten van de praktijken in Strijen en Oud-Beijerland richten zich zowel op de revalidatie van coronapatiënten die thuis ziek zijn geweest als patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen. Beide groepen blijken na herstel van de infectie soms nog ernstig verzwakt en hebben baat bij het opbouwen van spierkracht en conditie om de dagelijkse activiteiten weer op te pakken. Er is ook aandacht voor mentale gezondheid, voeding en participatie.

Iedere deelnemende longfysiotherapeut heeft een ‘mini-netwerkje’ opgezet met daarin een ergotherapeut, diëtist en de huisarts. De ergotherapeut en/of diëtist wordt op de in de e-learning aangeleerde indicaties bij de zorg betrokken. De huisarts wordt vanzelfsprekend ook bij de behandeling betrokken. 

Niet alleen in Oud-Beijerland en Strijen zijn er longtherapeuten gespecialiseerd in corona, maar door het hele land. Alle gespecialiseerde coronatherapeuten zijn vindbaar via de Chronisch ZorgNet Zorgzoeker en herkenbaar aan het ‘corona’-logo in hun portfolio. Met de postcode van de patiënt kan worden gezocht op de gewenste specialisatie van de therapeut (etalagebenen, longaandoeningen, hartrevalidatie, corona). 

Chronisch ZorgNet

Marjolijn Tempelaar in Strijen en Robert Saarloos in Oud-Beijerland  zijn aangesloten bij Chronisch ZorgNet, een ideële stichting. Chronisch ZorgNet biedt een landelijk dekkend netwerk van ruim 2300 fysiotherapeuten gespecialiseerd in de behandeling van chronische aandoeningen (etalagebenen, hart- en longaandoeningen). Het netwerk is dit jaar genomineerd voor de Value Based Health Care award 2020.

Bij vragen kunt u contact opnemen met: Robert Saarloos 0186-614031 of Marjolijn Tempelaar 078-6743754.

Dit is een bericht van van Chronisch Zorgnet


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren