Gunterweit Aflevering 5: 75 jaar na Bezetting en Bevrijding in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Vrijheid met een grote “V” De V van Vrijheid, maar ook van Victorie; Vrijheid die we tot voor kort nog kenden tot daar die onzichtbare vijand was, “Corona ?”.De Vrijheid staat nu even in de koelkast, maar de V van “Victorie” komt hierna…. Een paar weken geleden werden we benaderd om een programma ? te maken voor de eenzame ouderen ??‍? ??‍? in twee zorginstellingen. We zouden twee uitzendingen maken van een half uur voor Alerimus in Numansdorp en Zorgwaard in Oud-Beijerland.

Inmiddels ziet u nu aflevering VIJF en ook de lengte is “ iets” langer geworden! Vandaag een hele speciale aflevering; “ 75 jaar Vrijheid in de Hoeksche Waard”. Wij wilden een eerbetoon voor de Hoeksche Waardse bewoners die WOII hebben meegemaakt en de makers van het mooie boekje “75 jaar vrijheid in de HW” én ook voor de huidige generaties. Vrijheid is tenslotte, zoals we nu ervaren, geen vanzelfsprekendheid!

Vandaag een hele speciale aflevering; “ 75 jaar Vrijheid in de Hoeksche Waard”. Wij wilden een eerbetoon voor de Hoeksche Waardse bewoners die WOII hebben meegemaakt en de makers van het mooie boekje “75 jaar vrijheid in de HW” én ook voor de huidige generaties. Vrijheid is tenslotte, zoals we nu ervaren, geen vanzelfsprekendheid!

Ton en Wim kropen als 2 geallieerden in militaire voertuigen om in 12 dorpen de verhalen op te halen. We starten in Heinenoord en eindigden in Greup.

Wat een mooie, leuke, ontroerende en memorabele draaidag was dit. Verhalen ? over verraad, verdriet, moord, maar ook verzet, slimme oplossingen en bevrijding! Verhalen met een traan ? en uiteindelijk de lach ?…..Het einde van deze speciale ? aflevering is een hele bijzondere…?

We zijn erg blij en dankbaar dat Aad van der Horst, Remco Prooij, Anton Rolfes, Ruud de Silva en Jim Hoekstra en andere bijrijders vandaag tijd hebben gemaakt om met ons in een minicolonne op pad te gaan ??????. Tevens dank aan onze sponsors: Bloemisterij de Drie Lelies ? en Albert Heijn Zuid-Beijerland.

Wist je dat Jij/u ook lid kunt worden van onze Community Gunterweit op Facevook! Ook op Instagram hebben we trouwens ons eigen account.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.