Bouw Het Orkest in Poortwijk III gestart

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Energieneutrale woningen met verschillende soorten daken, gevels, steenkleuren en kozijnen. Projectontwikkelaar Van Wijnen sloeg op vrijdag 8 mei de eerste paal van deze veelzijdige woonwijk in de grond. Hiermee is de ontwikkeling van het laatste stukje van Poortwijk III gestart.

Omdat kopers zelf onder andere dak, gevel, steenkleur, kozijnindeling, voordeur en inrichting mochten kiezen, duurde het proces iets langer dan bij een normaal woningbouwprogramma. Hierbij ligt het ontwerp al klaar. Alle persoonlijke gesprekken hebben geleid tot een mooi project met verschillende gevels en huizen. Er wordt gebouwd aan 8 rijwoningen, 4 hoekwoningen, 6 twee-onder-een-kapwoningen en 2 semi-vrijstaande woningen. Alle woningen zijn verkocht.

Wethouder Piet van Leenen is blij dat de bouw doorgaat: “Ik vind het heel goed om te zien dat er ondanks Corona, met inachtneming van de regels, toch voortgang wordt gemaakt en dat de bouw doorgaat. Ook voor de omwonenden is het heel fijn dat Poortwijk III nu in de afronding komt. Na oplevering van deze woningen, wordt het openbaar gebied definitief ingericht en kunnen alle bewoners trots zijn op de mooie wijk waar zij wonen.”

Poortwijk III staat bekend om zijn veelzijdigheid. Niet alleen op het gebied van woningen, maar ook als het gaat om voorzieningen. Poortwijk III heeft koop- en huurwoningen, appartementen en grondgebonden woningen, scholen, een sporthal, een supermarkt én een goede bereikbaarheid. En dat allemaal met uitzicht op water en groen en in een landelijke omgeving. Met deze laatste 20 woningen wordt Poortwijk III afgerond.

Projectontwikkelaar Dico Smitsman van Van Wijnen is enthousiast over het bouwen van de mooie nieuwe wijk: “Wij zijn trots dat wij – ondanks de bijzondere periode waarin wij met elkaar verkeren – kunnen starten met de bouw van dit prachtige en duurzame nieuwbouwproject, waarmee wij wederom een bijdrage leveren aan de ambities van gemeente Hoeksche Waard. Alle woningen zijn ruim voor de start van de bouw verkocht en wij kunnen niet wachten om de sleutels aan de nieuwe eigenaren te overhandigen!”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren