Update Coronavirus cijfers in de Hoeksche Waard Vrijdag 22 mei

1187

HOEKSCHE WAARD – Er is sinds woensdag donderdag 21 mei geen nieuwe patiënten  uit de Hoeksche Waard opgenomen in het ziekenhuis met het Coronavirus. Het aantal opgenomen personen in de Hoeksche Waard staat nu op 77 personen.  Het aantal positieve geteste personen in de Hoeksche Waard steeg  de afgelopen 24 uur met 1  en staat op  291. Het aantal overleden personen steeg de afgelopen 24 uur niet  Er zijn tot nu toe 20 personen overleden in de Hoeksche Waard aan de gevolgen van het Coronavirus.

Het aantal meldingen kan lager liggen vanwege het lange hemelvaartweekend. In het weekend zit er meestal een vertraging in de rapportage en de GGD Zuid Holland Zuid heeft de cijfers sinds woensdag niet meer bijgewerkt

Actuele cijfers COVID-19: 22 mei 2020

Positief geteste personen 44.888* (+188)
Ziekenhuisopnames 11.649 (+9)
Overleden personen 5.788** (+13)

*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.
** Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.  

COVID-19 in grafieken

Internationale kaart COVID-19

22-05-2020 14:00 uur

Update 22 mei 2020

Vandaag zijn er 9 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 13 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 44.888 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  . De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.