Renovatie Sporthal Apollo in Strijen nog steeds niet begonnen, Groenlinks stelt vanavond vragen in de gemeenteraad

266
Zo gaat de nieuwe sporthal er uit zien

STRIJEN – De Renovatie van de Sporthal in Strijen is nog altijd niet begonnen. Terwijl in het AD in 2019 nog door de gemeente gemeld werd dat eind 2019 de verbouwing zou starten is het nu ruim een half jaar later nog geen verbouwing te zien. Sandra Hol raadslid van Groenlinks stelt hierover vanavond vragen in de gemeenteraad. Dit naar aanleiding van een brief die door de Sportstichting Strijen is verstuurd naar de leden van de gemeenteraad.

Hieronder de vragen die gemeenteraadslid Sandra Hol vanavond stelt in de raad aan het college tijdens de raadsvergadering:


 We hebben met zijn allen als raad een brief van Geràldo Janssen over de sporthal en zwembad van Strijen gekregen. We weten dat dit plan bijna klaar was tot besluitvorming in de laatste raadsvergadering van Strijen maar het stokte bij de geldlening.

In de raad van Strijen vonden ze het netter om het via de weg van de raad van Hoeksche Waard te laten gaan dus het bestuur heeft gewacht, totdat het plan in de raad van de Hoeksche Waard zou komen.

We zijn nu 1,5 jaar verder.

  •  Waarom stokt het project Sporthal- Zwembad van Strijen?
  • Wat maakt het nu dat het moeilijk voor het college is om een besluit te nemen?
  • Zijn het de meerkosten die er nu in die 1,5 jaar erbij gekomen zijn?
  • De duurzaamheid eisen die groter geworden zijn?
  • De prioritering van de projecten dus wat mag nu eerst in de Hoeksche Waard aan maatschappelijke voorzieningen gebouwd worden?

We snappen de urgentie van de brief van Geràldo Janssen en we begrijpen ook dat de bewoners van Strijen nu ook graag zouden willen weten wat er met de sporthal en het zwembad gaat gebeuren. U kunt als wethouder vast antwoorden op onze vragen geven.

Groet Sandra Hol GroenLinks.

 

 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.