Negatief zwemadvies vanwege blauwalg aan de strandjes aan de Binnenmaas in Westmaas en Mijnsheerenland, Opletten geblazen bij het Strandje Costa del Spui in Goudswaard vanwege gevaarlijke stroming

754
Foto Wshd

Mijnsheerenland – Het strandje aan de Binnenmaas in Mijnsheerenland was eerder deze week blauwalg vrij verklaard maar na een nieuwe controle op vrijdag 29 mei is er toch weer blauwalg geconstateerd en dus een negatief zwemadvies.

Westmaas

Ook bij het strandje van Westmaas aan de Binnenmaas is sinds dinsdag 26 mei blauwalg en is afgeraden om daar te gaan zwemmen.

Costa Del Spui in Goudswaard

Het strand Goudswaard (ook “Costa del Spui“ genoemd) ligt ten noorden van Goudswaard aan de zuidzijde van het Spui. Er is op deze locatie een gevaarlijke stroming en er wordt geadviseerd niet verder dan kniediepte het water in te gaan.

Blauwalg

Op dit moment is er op bovenstaande locaties blauwalg geconstateerd. Als de temperatuur omhoog gaat stijgt ook de kans op de groei van blauwalgen. Dit zijn bacteriën die vooral voorkomen in stilstaand water of water met weinig stroming. Je herkent blauwalgen aan de blauwgroenige waas op het water.

Zelf controleren op website of app

Controleer voordat je gaat zwemmen de site zwemwater.nl of de zwemwaterapp of er bepaalde regels gelden bij een locatie vanwege het coronavirus. Bijvoorbeeld is het zwemwater wel open? Dit kan verschillen per locatie. De veiligheidsregio’s bepalen of een zwemwaterlocatie veilig genoeg is om open te blijven. Ook de bereikbaarheid en parkeergelegenheid per locatie zijn hierop te vinden.

Download hier de app via de App Store (Apple) of Play Store (Android).


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.