Jachthaven Strijensas is de schoonste, veiligste en milieuvriendelijkste haven van de Hoeksche Waard en ontvangt de blauwe vlag

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

STRIJENSAS – Voor de tweede keer heeft Jachthaven Strijensas de Blauwe Vlag gekregen? Deze internationale milieu-onderscheiding wordt jaarlijks toegekend door Blauwe Vlag Nederland aan stranden en jachthavens die aangetoond hebben schoon en veilig te zijn.

De eigenaren Rob en Anouk Verhoog

Reden om de eigenaren van deze prachtige jachthaven, Rob en Anouk Verhoog, te bezoeken hen namens Gemeente Hoeksche Waard te feliciteren met deze mooie onderscheiding.  Rob en Anouk namen begin 2019 de jachthaven over van de famillie Theuns. 

Jury rapport Jachthaven Strijensas

De Jachthaven Strijensas investeert veel in kwaliteit. Duurzaamheid, natuur en milieu zijn daarbij belangrijke onderdelen. En dat wordt gezien. Want voor de tweede keer heeft Strijensas de Blauwe Vlag gekregen. Mooie erkenning dus voor de haven aan de zuidrand van de Hoeksche Waard.

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de jachthaven nog aan de vereisten voldoet.

Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning geschiedt door de Foundation for Environmental Education.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren