CDA Hoeksche Waard: méér ruimte voor maatschappelijk initiatief

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
CDA Hoeksche Waard zet zich al jaren in voor het belang van verenigingen en kerken. ( Foto uit archief van 2019 )Foto’s: CDA Hoeksche Waard
Hoeksche Waard – Vandaag spraken de politieke partijen uit de gemeenteraad zich uit over de zaken die zij belangrijk vinden om mee te nemen in de begroting voor de komende jaren. Later dit jaar wordt die begroting door de raad vastgesteld. Het CDA sprak zich uit over één helder punt: meer ruimte voor maatschappelijk initiatief.

Fractievoorzitter Karoline Vorthoren

Fractievoorzitter Karoline Vorthoren: ‘Wij willen dat initiatieven van burgers, verenigingen en ondernemers met voorrang worden behandeld.’ Het CDA vroeg het college om drie praktische uitwerkingen: lagere Onroerendezaakbelasting (OZB) op clubgebouwen, meer ruimte geven aan ideeën van inwoners voor de buitenruimte en een visie maken over hoe om te gaan met historische kerkgebouwen.

 
Vorthoren: ‘Clubgebouwen en buurthuizen hebben een maatschappelijke functie en wij vinden dat een lager OZB tarief daar beter bij past, dat geeft sport- en cultuurverenigingen net wat meer financiele armslag. Wij zouden ook graag willen dat er meer ruimte is om ideeën van inwoners uit te werken voor kleinschalige, duurzame recreatie, bijvoorbeeld tussen de dorpen. En als laatste vinden wij het tijd dat de gemeente Hoeksche Waard een visie maakt op het behoud en de verduurzaming van onze vaak al eeuwenoude dorpskerken. In zo’n kerkenvisie kan ook worden opgenomen hoe gemeente en kerken kunnen samenwerken bij actuele thema’s zoals armoede- en eenzaamheidsbestrijding en WMO.’ Het college zegde toe met de wensen van het CDA aan de slag te gaan om deze drie zaken uit te werken.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.