Groep 8 van IKC De Schelf op het witte doek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

DORDRECHT – Op maandag 13 juli ging de musical van groep 8 van IKC De Schelf uit ‘s-Gravendeel in première in bioscoop The Movies in Dordrecht. Een heuse primeur voor de leerlingen: nog niet eerder werd de jaarlijkse musical op deze manier aan het publiek getoond.

Corona gooide de plannen om en het werd uiteindelijk een musicalvoorbereiding en -uitvoering om nooit te vergeten. Nikki, leerling uit groep 8, vertelt: “Eerst waren we best teleurgesteld, want wij wilden net als alle andere groepen 8 een gewone musical. Maar eerlijk gezegd, is onze versie nu wel een heel bijzondere geworden.”

De musical, met als titel Betoeterd, werd namelijk vooraf gefilmd om vervolgens net als een echte bioscoopfilm op het witte doek te worden getoond aan de uitgenodigde familie. Bioscoop The Movies rolde de rode loper uit voor de cast en het publiek. “Een avond om nooit te vergeten, deze musical gaat de geschiedenisboeken in”, vertelt Suzanne de Jong, moeder van Nikki. “De leerlingen hebben echt iets heel bijzonders neergezet met elkaar en De Schelf heeft hier haar rol gepakt: complimenten voor deze oplossing.”

De recensies waren lovend en het publiek razend enthousiast. “En dat was precies onze opzet,” vertellen de trotse meester Mark en juf Demi. “De leerlingen hebben met elkaar een geweldige herinnering aan groep 8 gecreëerd.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.