Mevrouw Van Driel is de 500ste gelukkige met zonnepanelen

1097
Foto Foto: Arno Hoogwerf

HOEKSCHE WAARD – Op het dak van de sociale huurwoning van mevrouw Van Driel zijn gratis zonnepanelen geplaatst.Hiermee is zij de 500e huurder die op een bestaande huurwoning zonnepanelen krijgt. En dat is niet zomaar. “Onze organisatie heeft oog voor het milieu. Bij alle keuzes die wij maken, houden wij daar rekening mee. Voor onze bestaande woningen betekent dit onder andere dat de focus ligt op het toepassen van energiebesparende maatregelen.

Eén van die maatregelen is het plaatsen van zonnepanelen. Vorig jaar zijn we hiermee gestart en op maandag 27 juli is de 500e woning alweer voorzien van zonnepanelen. Een mijlpaal waar we even bij stilstaan.”, aldus onze directeur-bestuurder Dennis Lausberg. De financiële investering in de zonnepanelen is voor ons en de opbrengsten voor de huurders. Dus ook voor mevrouw Van Driel. “Dit is snel verdiend. Het kost me niks en ik heb straks een lagere energierekening.”

Wij dragen bij aan een duurzame samenleving

Omdat we ook toekomstige generaties een thuis willen geven in de Hoeksche Waard, zetten wij in op een duurzaam woningbezit. Voor bestaande woningen kijken we daarbij naar het gebruik van duurzame materialen en onderhoudsvriendelijke toepassingen bij onderhouds- en renovatie-werkzaamheden en naar het toepassen van energiebesparende maatregelen.

Een van die maatregelen is het plaatsen van zonnepanelen op de woningen. Wij zijn vorig jaar gestart met het voorzien van 400 woningen van zonnepanelen, dit jaar volgen er 250 en ook volgend jaar weer 250. De woningen die zonnepanelen geplaatst krijgen, zijn geselecteerd vanwege de ligging, het type woning en de huurprijs. Daarnaast liggen de woningen verspreid over de gehele Hoeksche Waard. Huurders van die woningen ontvangen persoonlijk bericht van HW Wonen.

Het voordeel is geheel voor huurders

De huurders die zonnepanelen op hun woning krijgen, betalen hier helemaal niks voor.  Dus geen huurverhoging of kosten voor het plaatsen. De gehele energieopbrengst is voor de huurder. Dat scheelt maandelijks in de energierekening. ‘De huurders hebben een voordeel en wij een duurzamer woningbezit.’, aldus Dennis Lausberg. 

Laat de zon maar schijnen!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.