KNMI geeft code oranje af: kans op hagelstenen tot vier centimeter

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Het KNMI geeft zondagmiddag code oranje af voor de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland. Zij kondigen aan dat er de komende uren onweersbuien, lokale hagel, windstoten en veel neerslag in korte tijd worden verwacht.

Code oranje geldt voor de drie provincies tot 19:00 uur, daarna is code geel van kracht. In de rest van het land geldt de rest van de dag code geel. Met name de verwachte hagelstenen van tussen de twee en vier centimeter maken dat het KNMI wil dat mensen zijn voorbereid op het weer.

Code oranje wordt afgegeven als er een grote kans is op gevaarlijk of extreem weer. Dit kan dan lokaal voor schade, letsel en overlast zorgen. Code geel is een lichte waarschuwing, mensen wordt aangeraden alert te zijn.

BERICHT VAN KNMI:L

In de middag en avond onweersbuien, soms met hagel, windstoten en veel neerslag

In de provincies Zeeland, Brabant en nu ook Zuid-Holland geldt de komende uren code oranje voor onweersbuien, lokaal met hagel (2-4 cm), kans op windstoten tot 75 km/u en mogelijk veel neerslag in korte tijd.

Elders is code geel van kracht voor onweersbuien vanmiddag en vanavond, mogelijk met hagel en windstoten tot ongeveer 70 km/uur.

Uitgifte: 16/08/2020 17:14 uur LT

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren