Grote brand bij autobedrijf Van der Zaag aan de Chr. Huygenstraat in Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Grote brand bij autobedrijf Van der zaag aan de Chr. Huygenstraat in Numansdorp - Foto Sanne WAldekker Rijnmond

Op het industrieterrein bij Numansdorp is in de nacht van maandag op dinsdag een bedrijfsverzamelgebouw uitgebrand. Bij de brand kwam veel rook vrij. Rond 03:30 uur was de brand onder controle.

 Het bedrijfspand van de interieurbouwer van bedrijfswagens is volledig uitgebrand. De omliggende bedrijven hebben rook- en waterschade opgelopen, hiervoor komt Salvage ter plaatse. Team Brandonderzoek doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid zijn er niet meer schadelijke stoffen vrijgekomen dan bij een normale brand.

Updates

2.47 uur

dinsdag 18 augustus 2020 – 2:21

Met blussing vanaf meerdere blusvoertuigen en hoogwerkers rondom het bedrijfsverzamelgebouw wordt ingezet op het voorkomen van verdere uitbreiding en overslag naar andere panden.

https://www.facebook.com/PolitieHoekscheWaard/posts/2889977611108785

2.05 uur

1.52 uur

De brand is doorgeslagen naar een achterliggend pand. De brandweer zet rondom het bedrijfsverzamelgebouw in groots in met blussing om zo te proberen nog verdere uitbreiding te voorkomen.

dinsdag 18 augustus 2020 – 1:38

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1 ten behoeve van multidisciplinaire coördinatie bij deze grote brand. Vanwege de opbouw van de waterwinning is de Rijksstraatweg afgesloten.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.