Start serie orgelconcerten bij kaarslicht in de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Mijnsheerenland – Op zaterdag 5 september om 20.00 uur start er weer een nieuwe reeks van drie orgelconcerten bij kaarslicht in de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. Op 5 september is het eerste concert dat wordt gegeven door de vaste organist, Rien Donkersloot.

De andere twee concerten vinden plaats op zaterdag 3 oktober (door Laurens organist Hayo Boerema) en zaterdag 7 november (door Rien Donkersloot). De concerten zullen plaatsvinden met inachtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen omtrent corona.

Het programma voor het concert op 5 september beslaat werken uit de 17e tot en met de 19e eeuw. Rien begint het concert met het monumentale preludium in g moll van Dieterich Buxtehude. Verder klinkt Bachs vioolconcert in een bewerking voor orgel; briljante muziek die het op orgel schitterend doet. Verder klinkt een thema met variaties van Wolfgang Amadeus Mozart; dit werk is afkomstig uit diens pianoconcert KV 491 en voor orgel bewerkt door Lennart Moree. Het werk sluit heel mooi aan bij het klassieke karakter van het Bätz/van Vulpen-orgel.Rien besluit zijn concert met een improvisatie.

Het concert begint om 20.00 uur, de deuren zijn open om 19.30 uur. Toegang is € 8,-; reserveren voor het concert is NIET noodzakelijk.i.v.m. de coronamaatregelen is er geen koffie of thee na afloop.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren