Wethouder Blaak brengt bezoek aan vestiging Humanitas in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Gemeente HW

Oud-Beijerland – Humanitas DMH (Dienstverlening aan Mensen met een Hulpvraag) ondersteunt mensen met een (licht) verstandelijke beperking en/of gedragsprobleem. Vandaag bezocht wethouder Joanne Blaak de locatie van Humanitas aan de Kortenaerstraat in Oud-Beijerland. Ze sprak met cliënten over hoe ze met elkaar wonen, wat ze doen en waar ze werken.

Twee van hen vertelden dat zij een opleiding tot ervaringsdeskundige hebben gevolgd en vanuit die rol studenten, organisaties en gemeenten vertellen over wat een licht verstandelijke beperking in het dagelijks leven betekent. 1 van hen: “Ik geef nu zelfs presentaties aan grote groepen mensen  “Het verhaal komt dan niet uit een boek, maar uit een persoon”.

Joanne Blaak: “Daar mag je trots op zijn, dat is echt van knap en van betekenis. Dit initiatief past goed bij de inclusieve samenleving waar we ons in de Hoeksche Waard hard voor maken; iedereen telt mee en iedereen heeft waarde.”

Locatiemanager Chantal Barth: “Het concept van deze woonvoorziening is uniek op dit eiland. Wij kijken echt naar de mens en we kennen vrijwel geen contra-indicaties om hier te komen wonen. Iedereen heeft recht op hulp. Alle problemen mogen er zijn. Iedereen verdient een waardevolle plek in onze samenleving. Wij helpen hen deze plek te vinden, samen met anderen zoals door ons eetcafé en sportactiviteiten.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren