Excursie functionele akkerranden voor mens en natuur in Goudswaard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

GOUDSWAARD – Veel bezoekers en bewoners van de Hoeksche Waard zullen ongetwijfeld langs vele akkers de mooie bloemenranden opgemerkt hebben. Ze zijn niet alleen mooi om voor het landschap maar ook zeer nuttig in de moderne landbouw. Door de jaren heen zijn er steeds meer verschillende soorten randen bij gekomen.

Tijdens de excursie zullen de veldcoördinatoren van CCHW, Lena Zevenbergen en Aad Klompe, uitleg geven over de verschillende soorten randen en het belang hiervan voor de landbouw en de natuur. Hoeksche Waards Landschap (HWL) organiseert deze excursie samen met CCHW en de stichting voor agrarisch natuurbeheer “Rietgors”.

De excursie vangt aan bij H. Melissant, Westdijk 1 te Goudswaard om 14.00 uur. Naar verwachting zullen wij na een wandeling langs de verschillende randen en velden om ongeveer 16.00 uur terug zijn op de boerderij.

De kosten bedragen voor HWL-leden € 3,-, niet-leden € 5,- en kinderen tot 12 jaar € 2,-. Voor donateurs van Rietgors is de excursie gratis.

Aanmelden kan via email tot en met vrijdag 25 september 2020 met opgaaf van naam, telefoonnummer en aantal personen bij [email protected]. Tot zaterdag 26 september.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren