Oproep aan Staatssecretaris: Kinderen Moria welkom in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Maurice Pahladsingh en Vincent Rietvelt met de brandbrief. - Foto PR
 

HOEKSCHE WAARD – Gisternacht brandde een groot deel van het Griekse vluchtelingenkamp Moria af. Een humanitaire ramp die zijn weerga niet kent. Zes fracties uit de Hoeksche Waard roepen via een brandbrief de Staatssecretaris op direct hulp te bieden en een groep van vijfhonderd kwetsbare kinderen op te nemen in Nederland. Wat betreft deze fracties is een deel van de kinderen van harte welkom in de Hoeksche Waard.

Al sinds langere tijd doen deze zes fracties pogingen  om de gemeente Hoeksche Waard aan te laten sluiten bij ‘The coalition of the willing’ . Dit is een groep van meer dan honderd gemeenten en provincies die de staatssecretaris oproepen om vijfhonderd kwetsbare alleenstaande kinderen vanuit de Griekse vluchtelingenkampen naar Nederland te halen om ze een toekomst te kunnen bieden.Helaas werd er geen meerderheid van stemmen behaald voor dit voorstel.

Ondanks het feit dat de gemeente Hoeksche Waard geen lid is van ‘The Coalition of the Willing’  sturen de zes eerder genoemde fracties een brandbrief naar staatssecretaris Broekers-Knol om haar alsnog te bewegen deze kinderen op te nemen in Nederland.

Door de verwoestende brand in het kamp is de situatie nog schrijnender geworden. Dertienduizend vluchtelingen leefden in tenten en geïmproviseerde huizen, terwijl er maar plaats is voor ongeveer drieduizend mensen.

Voor ieder mens is de situatie onacceptabel maar kinderen zouden nooit onder dergelijke omstandigheden moeten leven. Zij lopen de kans ernstig ziek te worden, te verhongeren of in handen te vallen van mensenhandelaren. Door de branden en de uitbraak van corona is de situatie meer dan nijpend.

Veertien raadsleden en hun achterban hopen dat de staatssecretaris nu eindelijk gaat handelen en dat Nederland eindelijk de verantwoordelijk neemt om deze kwetsbare groep kinderen die zonder ouders in het verwoeste kamp leven, in veiligheid te brengen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren