Piershil laat zege glippen in slotfase.

Schiedam – Voor de laatste poulewedstrijd van het bekertoernooi moest Piershil het zaterdag opnemen tegen SVV uit Schiedam. Deze roemruchte club speelt tegenwoordig op een schitterend nieuw complex wat zij delen met de clubs HBSS en Hermes DVS. Leuk detail: de ingang van het oude stadion is meegegaan en zo hebben de spelers een mooi entree naar het hoofdveld.

Helaas nogal wat afmeldingen voor deze wedstrijd, waardoor de technische staf moest puzzelen in aanloop naar deze wedstrijd. Een aantal spelers speelden op nieuwe en onwennige posities, maar toch was het begin van het duel voor Piershil.

Wederom stond de organisatie als een huis en met snelle aanvallers probeerde Piershil voor gevaar te stichten. De eerste kans was dan ook voor de gasten. Een goede voorzet van Bennie Kromme was helaas net te scherp voor de inkomende aanvallers.
Aan de andere kant werd een openingsgoal van SVV ternauwernood voorkomen door doelman Kevin Vermaat.

Halverwege de 1e helft kwam Piershil terecht op voorsprong. De pijlsnelle Fernandes Costa Neto werd de diepte ingestuurd. Hij ontsnapte aan buitenspel en werkte zeer beheerst af, 0-1.

Piershil werd wat naar achteren gedrukt en SVV kon een aantal keer gevaarlijk worden. Met afstandschoten en met een aantal prima voorzetten probeerden ze de gelijkmaker te forceren, maar uitstekend defensief werk voorkwam de gelijkmaker.

Aan de andere kant kwam Willem Verzendaal een teenlengte te kort om de voorsprong van Piershil vlak voor rust te verdubbelen.

In de rust werden Peter Koenraadt en Jeroen de Kruyk noodgedwongen gewisseld en dit zorgde wederom voor wat verschuivingen.

De tweede helft was voor SVV. Met snelle aanvallen probeerden ze de defensie uit elkaar te spelen. Toch bleef Piershil voorlopig overeind en loerde het zelf op de counter. Bij één van deze counters werd Jan Verzendaal onderuit geschopt in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter floot vanaf een meter of 60 niet voor deze overduidelijke strafschop.

SVV werd feller en zocht nog meer de aanval. Aangemoedigd door wat verbaal agressieve mensen langs de lijn werd de sfeer binnen de lijnen ook niet echt leuker.

Met nog een kwartier te spelen sloeg het noodlot dan ook toe. Piershil werd slap in de duels en kreeg de deksel op de neus. Spits Josefzoon werd vrijgespeeld en 1 op 1 met de doelman wist hij te scoren. Het verzet was helaas gebroken en vlak voor tijd kon wederom Josefzoon vrij voor doelman Kevin inkoppen na een uitstekende voorzet vanaf de linkerkant.

Piershil eindigde dit bekeravontuur dus met een nederlaag. Toch kan er met opgeheven hoofd teruggekeken worden. Er werd gewonnen en er is een positieve ontwikkeling zichtbaar en dat geeft vertrouwen richting de competitie, welke volgende week begint met een uitwedstrijd tegen Hekelingen.

Komende week zullen de laatste puntjes op de i gezet worden door de technische staf en vanaf volgende week hopen we allemaal op een zeer positief en puntrijk competitie-avontuur.