Convenantpartners zetten samenwerking voort om schulden en huisuitzettingen in de Hoeksche Waard te voorkomen

0
208
Archieffoto - Gemeente Hoeksche Waard, HW Wonen, Dienst Gezondheid & Jeugd, Humanitas, Welzijn Hoeksche Waard en Rabobank Zuid Hollandse Eilanden werken samen om schulden en uithuis zettingen te voorkomen - Foto Gemeente HW

Gemeente Hoeksche Waard, HW Wonen, Dienst Gezondheid & Jeugd, Humanitas, Welzijn Hoeksche Waard en Rabobank Zuid Hollandse Eilanden werken sinds 2016 samen om huishoudens met (beginnende) financiële problemen eerder te signaleren en erger te voorkomen. Op 21 september hebben deze partijen de samenwerking officieel verlengd tot 2024. 

Samenwerking cruciaal

Professionals en vrijwilligers van de samenwerkende organisaties zetten met het convenant in op voorlichting en zijn extra alert op schulden. Op deze manier hopen de partijen eerder bij de mensen aan te kloppen. Dit kan alleen als er goed wordt samengewerkt. De samenwerkingspartners kijken verder dan hun eigen expertise en zorgen dat vrijwilligers en professionals in contact komen met elkaar. Deze samenwerking is ontzettend belangrijk om in een vroeg stadium inwoners te kunnen ondersteunen. Wethouder Huibert Steen: “De kracht van het convenant zit hem in de samenwerking. Samen met onze partners krijgen we steeds meer inzicht in de situaties waarin mensen financieel klem zitten. Daar kunnen we gelukkig ook steeds beter op inspelen.”

Bescheiden bijeenkomst

De ondertekening van het convenant vond plaats in een klein gezelschap op het gemeentehuis in Maasdam. Tijdens de bijeenkomst werd teruggeblikt op de afgelopen twee jaar. Ook werd nagedacht over welke andere organisaties nog meer zouden kunnen deelnemen aan het convenant, zodat er nog meer mensen worden bereikt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.