Ze trouwde een man maar hield van een vrouw – Eerste verhaal uit zevendelige reeks ‘Onderweg naar Coming Out Day’

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Belangengroep LHBTI+ Hoeksche Waard

In de week voorafgaand aan de jaarlijkse Coming Out Day op 11 oktober delen we dagelijks de ervaringen van zeven dappere mensen, die vertellen over het moment waarop ze besloten hebben zichzelf te zijn. Door deze verhalen willen we laten zien dat het nog niet voor iedereen makkelijk is om hier in de Hoeksche Waard ‘uit de kast te komen’.

Laat jij ook zien dat het voor jou niet uitmaakt welke geaardheid of gender iemand heeft? Hang dan aanstaande zondag de (regenboog)vlag uit. Deel je foto met #HWvlagt.

Verhaal één.

Als jong kind was ik al ‘verliefd’ op de juf: buikpijn als de vakantie aanbrak!! Dat ik op mijn 18e smoorverliefd werd op een schoolgenote, was voor mij dan ook geen verrassing. Voor mijn ouders was het dat kennelijk wel. Toen ik vertelde op een vrouw verliefd te zijn, werd mij de deur gewezen: “als je met zo’n gore pot thuiskomt , is daar het gat van de deur’. Waar daadwerkelijk mijn koffers stonden. Sterker: ik zou niet alleen mijn ouders, maar de hele familie kwijtraken.

Ik koos eieren voor mijn geld en trouwde een fijne man (tegen wie ik al snel eerlijk vertelde dat ik ooit verliefd was geweest op een vrouw) en samen kregen we een prachtige zoon. Na jaren als broer en zus te hebben geleefd, wisten we: we moeten allebei onze eigen weg gaan, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. We scheidden, ik kwam voor onze omgeving uit de kast. Niet veel later betrok ik een huis in hetzelfde dorp. In die tijd ontmoette ik ook mijn huidige vrouw en kon ik eindelijk mezelf zijn! Intussen ben ik 13,5 jaar samen met de liefste vrouw en zijn we al 11 jaar getrouwd. Een coming out met obstakels maar mijn motto is ‘alles sal reg kom!!’


Heeft dit verhaal je geraakt en wil je hierover in gesprek? De inzender is bij ons bekend. Wij zijn te bereiken via [email protected] of volg ons op Facebook HWLHBT

Belangengroep LHBTI+ Hoeksche Waard


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.