Geen excursies Natuurmonumenten wel tips voor de Herfstvakantie

103
Natuurmonumenten, fotograaf Gerke van de Hoef

Alle georganiseerde excursies en activiteiten van Natuurmonumenten zijn tot en met 11 november afgelast in verband met de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. Iedereen die voor deze periode een excursie of andere activiteit heeft geboekt, ontvangt hierover een mail en krijgt het betaalde bedrag zo spoedig mogelijk teruggestort.

“Jammer maar begrijpelijk”, aldus boswachter Chantal van Burg van de beheereenheid Zuid-Hollandse Eilanden. “We hadden een aantal mooie natuurexcursies op het programma staan in onze gebieden op Goeree en Voorne Putten en de Hoeksche Waard. Gezien de aangescherpte maatregel van een maximale groepsgrootte buiten op 4 personen, is het onmogelijk om de excursies door te laten gaan.”

Uitwaaien met gezond verstand

De natuurgebieden op Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en in de Hoeksche Waard blijven wel toegankelijk. Bezoekers kunnen hier terecht voor een wandeling. Ook de uitkijktorens, zoals het vogelobservatorium Tij in Stellendam blijft open. Bij een bezoek aan de natuur gelden de corona-richtlijnen van de overheid. Specifiek voor Tij geldt het dringend advies voor het dragen van een mondkapjes. Blijf wel je gezond verstand gebruiken en vermijd drukte en ga met griepverschijnselen niet naar buiten.

Tips voor de Herfstvakantie

“Met de Herfstvakantie voor de door en de beperkte mogelijkheden voor ontspanning, kom je al snel uit in de natuur dichtbij huis. Ben je nog op zoek naar leuke tips voor de vakantie met de kinderen? Ga de natuur in om paddenstoelenbingo te spelen of train thuis je boswachterskills tijdens de ING Boswachterchallenge. Dan heb je die beker warme chocolademelk thuis dik verdiend!”, aldus Chantal van Burg. Kijk voor meer tips op www.natuurmonumenten.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.