Rijbewijs ingevorderd van bestuurder na verlaten ongeval op de Sportlaan in Oud-Beijerland

1473
Foto Politie HW

Oud-Beijerland – Zaterdagmiddag  vond er omstreeks 14.00 uur een aanrijding tussen een motorfiets en een personenenauto plasts op de Sportlaan te Oud-Beijerland.

De personenauto verliet hierbij de plaats van het ongeval. Na een kort onderzoek werd de personenauto met forse schade aangetroffen en kon een verdachte worden aangehouden.

De verdachte verklaarde niets van de aanrijding te hebben gemerkt.Gezien de schade opmerkelijk en zou de aanrijding moeten zijn opgemerkt.

Om die reden is het rijbewijs  door de Politie ingevorderd op grond van artikel 130 van de Wegenverkeerswet 1994 omdat ze vermoeden dat de verdachte niet meer beschikt over de vereiste rijvaardigheid.

Het CBR zal een onderzoek instellen naar de rijvaardigheid van de verdachte.Het Openbaar Ministerie neemt later een beslissing over het verlaten van de plaats van het ongeval en het veroorzaken van gevaar of hinder op de weg.

De motorrijder is erg geschrokken maar heeft geen letsel aan het ongeval overgehouden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.