Geldmaat vervangt de pin automaten in de Hoeksche Waard, De pinautomaat in Piershil verdwijnt per 30 november

2520
De pinautomaat in Piershil die eind november verdwijnt - Foto Archief

HOEKSCHE WAARD – Geldmaat gaat momenteel aan de slag met het vervangen van automaten in de Hoeksche Waard. Zij houden zich aan landelijke afspraken die in overleg met belangenorganisaties tot stand zijn gekomen. Een geldautomaat moet binnen een ‘5-kilometernorm’ vallen, wat betekent dat een geldautomaat binnen een straal van 5 kilometer (hemelsbreed) van een dorp aanwezig moet zijn. Aan de gemeente Hoeksche Waard is medegedeeld dat het geldautomaat van de Rabobank in Piershil op korte termijn verdwijnt, omdat de ‘5-kilometernorm’ via geldautomaten op andere locaties wordt gehaald.

De gemeente is niet verantwoordelijk voor het plaatsen van geldautomaten en onze invloed hierop is – zeker nu dit landelijk georganiseerd wordt – nihil. Maar de gemeente ziet ook het belang voor hun inwoners om in de buurt geld op te kunnen nemen en in het bijzonder het belang voor onze inwoners die niet in staat zijn om hier enkele kilometers voor te reizen. Daarom heeft de gemeente naar aanleiding van de berichtgeving contact gehad met de Rabobank en Geldmaat.

De Rabobank heeft door de komst van Geldmaat geen invloed meer op de plaatsing van geldautomaten.Wel gaven zij aan dat zij hun klanten de mogelijkheid bieden om contant geld thuis te laten bezorgen. Deze service is bedoeld voor klanten die mobiel beperkt zijn, of niet zelfstandig contant geld kunnen opnemen bij een geldautomaat. 

Kijk op https://www.geldmaat.nl/geldautomaten/planning/ of de automaat in jou buurt blijft.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.