Nieuwe culinaire parel in de Hoeksche Waard: David’s Deli geopend in Westmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto David's Deli

WESTMAAS – Wie kent dat gevoel niet wanneer je tijdens een vakantie in België, Frankrijk of Italië zo’n kleine, maar o zo fijne delicatessenzaak ziet: hadden wij bij ons in de stad of dorp ook maar zo’n winkel!

Het heeft natuurlijk alles te maken met de eetcultuur in een land en de plaats die aan de kwaliteit van het voedsel wordt toebedeeld. In Nederland is echter een kentering gaande. De belangstelling voor koken en voedsel is nog steeds groeiende. In de media wordt uitvoerig aandacht besteed aan ambachtelijke bereiding en regionale teelt, duurzaamheid en kwaliteit.

David van Steenderen is een Rotterdamse horecaondernemer (maar inwoner van de Hoeksche Waard) wiens passie het is om na te denken over kwaliteitsingrediënten, wijn/spijs combinaties en gastvrijheid. Toen de coronamaatregelen ook zijn Rotterdamse (wijn) restaurant Vineum tot een tweede lockdown dwongen besloot hij zijn kans te grijpen om in zijn woonplaats Westmaas een delicatessenzaak te beginnen in het pand van de voormalige keurslager Viergever.

Foto David’s Deli

Het concept van David’s Deli luidt kort samengevat: het aanbieden van vlees en fijne, speciale vleeswaren. Daarnaast kunt u er ook terecht voor verse vis; schaal- en schelpdieren; kazen; noten; friandises en voor de borrel! Ook is er een klein maar fijn aanbod van speciaal geselecteerde wijnen (David is door Michelin in 2018 uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar). Dagelijks is er keuze uit kwalitatief hoogstaande versbereide afhaalmaaltijden. Ook staan er diverse soepen en salades op het menu.Het is David’s bedoeling van David’s Deli de culinaire hotspot van de Hoeksche Waard te maken.

25 november 2020 ontving David de sleutel van de zaak in de middag, nadat hij om 06:40 uur ’s ochtends de trotse vader werd van zijn eerste kind: James. Desondanks is de zaak vanaf 27 november 2020 geopend! Het team van David’s Deli staat vanaf dat moment klaar om de komende decembermaand op te luisteren met een fantastisch culinair aanbod.

David’s Deli 

  • Geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag
  • Munnikendijk 20a 3273LE Westmaas

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.

You cannot copy content of this page