Roze is lievelingskleur van de Sint op de Hoeksteen in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto de Hoeksteen

Oud-Beijerland – Klas voor klas gingen de kinderen van basisschool De Hoeksteen langs bij Sinterklaas en de twee meisjespieten. In de gymzaal trapten de kleuters af. Toen een van hen haar tekening aan de Sint gaf met véél roze erop verklapte hij: “Roze is mijn lievelingskleur.”

Een giechel klinkt hier en daar. Hoewel hij het zachtjes zegt, pikken de alerte kinderen het op. “Ik hoorde het wel Sint”, roepen ze met grote ogen. Om en om mogen de kinderen bij de Sint komen. Opgetogen veren ze op als ze hun naam horen en pakken trots hun cadeautje aan. Die pakjes branden op hun schoot om uitgepakt te worden. Hier en daar pulken kleuters alvast aan het papier; dat kan vast geen kwaad.

Sint sliep op school

Het bed van de sint – Foto de Hoeksteen

Het was nog afwachten of de Sint fit genoeg was voor zijn jaarlijkse bezoek aan de school. Sint sliep al nachten op school, omdat zijn pieten verkouden waren. Zo zou hij fit blijven voor pakjesavond. Alleen op zijn bed op het leerplein stonden nog een boterham met cervelaat onaangeroerd en zijn kop thee maar voor de helft op. Ook slingerden er zakdoekjes rondom het bed.  

‘Hárder zingen’
Naast het bed van de Sint wachten de kinderen van groep één tot en met vier en de taalklas. “We moeten denk ik hárder zingen”, zegt Bart als tijdens ‘Sinterklaasje, kom maar binnen’ alleen de twee pieten binnenstappen in het gebouw aan de Aalscholver. Nog harder dan de eerste keer zingen ze en inderdaad, daar komt ook Sint binnen met meester Marco.

Kopje koffie met meester Marco
Die helpt Sint met het ontwijken van de slingers, zodat de mijter netjes op zijn plek blijft zitten. “We zaten even koffie te drinken”, verklaarde meester Marco de vertraagde komst van de Sint. “Die koffie was nodig, omdat ik zo moe ben”, vertelde Sint. “De pieten hebben me vaak ’s nachts wakker gemaakt.”

Sint ontmoeten in de gymzaal
Terwijl Sint rondkijkt naar de kinderen fleurt hij op. “Ieder jaar vind ik het heel leuk om hier te zijn.” Niemand die het daarmee oneens is. En na wat meer liedjes vertrekken de kinderen naar hun eigen klas om later in de ochtend de Sint te ontmoeten in de gymzaal. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren