Het Jeugdjournaal bezoekt IKC De Schelf in ‘s-Gravendeel

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Fotocredits: IKC De Schelf

‘s-Gravendeel – Voor de opname van een wel heel bijzonder item bezocht het Jeugdjournaal groep 8 van IKC De Schelf. 

In de serie #Uitgezocht duikt het Jeugdjournaal helemaal in een onderwerp dat op dat moment in de media aandacht krijgt. Samen met de kinderen verdiepen ze zich in het onderwerp en geven ze alle kinderen in Nederland antwoord op de vragen rondom dit onderwerp. 

Al eerder waren onderwerpen als hoe ziet jouw leven er over 20 jaar uit en kun je je huisdier klonen te zien in deze serie. Dit keer was het onderwerp: Waarom steekt het ene kind heel gemakkelijk een vinger op in de klas en vindt een ander kind dit lastig? 

De leerlingen waren zeer uitgesproken over het onderwerp en durfden hun mening wel voor de camera te delen. Meester Mark Enterman, afgestudeerd gedragsspecialist: “Wij besteden veel aandacht aan de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. En ook echt al vanaf groep 1. Ieder kind heeft recht op een fijne, veilige plek waar het zichzelf kan en mag zijn. We stimuleren dat met methodes als Rots en Water, maar ook met échte aandacht voor elk kind. Eigenwaarde en zelfvertrouwen zijn belangrijke elementen in de continue verandering om ons heen.” 

Leerling Tim: “Het Jeugdjournaal interviewde mij en vroeg mij allerlei dingen. Ik durf mijn vinger altijd op te steken en ik denk dat anderen dat soms niet durven omdat ze verlegen zijn. Bij ons op school krijg je elk jaar Rots en Water en die oefeningen leren ons ook om gewoon je vinger op te steken als je een vraag hebt.” 

Wil jij weten hoe de kinderen van groep 8 van IKC De Schelf dit onderwerp hebben #uitgezocht? Kijk dan op woensdag 9 december op YouTube naar de nieuwste aflevering van de serie #Uitgezocht. Op deze dag zijn zij ook te zien in het Jeugdjournaal. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren