De kerken in Numansdorp houden op kerstavond een gezamenlijke digitale kerstnachtdienst

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto: Rick Jan Hitzerd, kersverse dichter van de Hoeksche Waard, bespeelt het orgel in de kerstnachtdienst - Foto Leontien van der Burgh-Laterveer

Numansdorp – In Numansdorp houden de gezamenlijke kerken dit jaar een digitale kerstnachtdienst die van tevoren is opgenomen. Dat gebeurde in de week voorafgaand aan de lockdown. De kerstnachtdienst is op donderdag 24 december vanaf 21.00 uur te zien via www.kerknumansdorp.nl/kerst en wordt geleid door dominee Elzo Bijl.


‘Vanwege de coronamaatregelen kunnen we elkaar niet in grote getale treffen. Daarom hebben we er dit jaar voor gekozen om de kerstnachtdienst op een andere manier vorm te geven,’ aldus Mirjam Pegels van de Hervormde kerk. Pegels is een van de dorpsgenoten die een bijdrage aan de dienst levert.

Ook Rick Jan Hitzerd, de nieuwe dichter van de Hoeksche Waard, doet mee. Van dichtbij is te zien hoe Hitzerd het orgel van de Dorpskerk bespeelt. Dat levert prachtige beelden op, óók omdat de organist normaalgesproken niet zichtbaar is voor kerkgangers. Als inleidend orgelspel brengt Hitzerd ‘Komt allen tezamen’ ten gehore, een traditional die gegeven de omstandigheden extra ontroert. Daarnaast is er eigentijdse muziek van de band ‘Noël’ en de kerkband van de Hervormde kerk.

De organisatoren dachten na over hoe de collecte in de dienst in te bouwen. ‘In Numansdorp willen we er voor elkaar zijn, maar ook omzien naar mensen verder weg. Traditiegetrouw zamelen we in de decembermaand geld in voor Kinderen in de knel van Kerk in Actie. Dat doen we nu dus ook. We hopen vanuit Numansdorp een groots gebaar te maken en ons hart te laten spreken,’ zeggen Lijnie Blaak en Corrie Dijksman namens de gezamelijke diaconieën, het onderdeel van de kerk dat zich inzet voor mensen die het minder breed hebben.

De kerstnachtdienst van Numansdorp speelt zich niet alleen af in de kerken, maar ook op het voetbalveld van NSVV, in de binnentuin van zorglocatie de Buitensluis, bij muziekvereniging Wilhelmina – en op het hoogste plekje van het dorp: de toren van de Dorpskerk.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren