Alleen nog spoedpatiënten in het Albert Schweitzer ziekenhuis, de bedden zijn op

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Albert Schweitzer ziekenhuis

Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft geen bedden meer vrij. Tot nader order is er een opnamestop laat het ziekenhuis aan RTV Dordrecht weten.  De intensive care van het Erasmus MC in Rotterdam ligt  ook vol. Dat zegt Diederik Gommers, ic-arts in het Rotterdamse ziekenhuis, in gesprek met EenVandaag.

Zeker 5 patiënten van de spoedeisende hulp van het Albert Schweitzer ziekenhuis konden maandagavond geen plek meer krijgen in de kliniek van het ziekenhuis. Het ziekenhuis wil voorkomen dat er nog meer mensen stranden en nemen daarom alleen nog maar ernstige spoedgevallen op. Zij die stabiel zijn zullen moeten uitwijken naar andere ziekenhuizen.

Hoelang de opnamestop gaat duren is niet duidelijk. Het ziekenhuis heeft al eerder uitgesproken bang te zijn dat het rond de kerst dit soort maatregelen moest nemen.

Ook verschillende omliggende ziekenhuizen zitten vol. Diederik Gommers, IC-arts van het Rotterdamse Erasmusziekenhuis is zeer bezorgd over de situatie. “Ik ben niet meer hoopvol. Je ziet in het hele land dat het zeer moeizaam gaat. Vandaag (maandag, red.) zijn er weer patiënten naar Duitsland gegaan. Dat is het laatste wat we willen.”

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren