Riene Verburgh start meldpunt over Hoeksche Waard Werkt

411

Puttershoek – Riene Verburgh start meldpunt over Hoeksche Waard Werkt. Dit meldpunt is bedoeld om meer zicht te krijgen op hoe mensen door de sociale dienst van de Hoeksche Waard geholpen worden en of hier eventuele verbeterpunten uit voortkomen.

Riene start dit meldpunt in eerste instantie volledig op persoonlijke titel. Alle meldingen kunnen direct naar haar persoonlijke mailadres gestuurd worden: [email protected]. Alle gegevens over de meldingen blijven te allen tijde anoniem. De uitkomsten zal zij in tweede instantie met Constructief Hoeksche Waard, waar zij tegenwoordig lid van is, delen om eventuele verbeterpunten politiek aan te kaarten en zodoende onder de aandacht te krijgen van de gemeenteraad en het college van Burgemeester en Wethouders.

In de raad wordt steeds aangegeven dat het in de Hoeksche Waard allemaal prima is geregeld,  maar inwoners geven in de praktijk vaak een ander geluid te horen. Het is belangrijk om hier een beter beeld van te krijgen en zoveel mogelijk inwoners, die hiermee te maken hebben de kans te geven om dit centraal te melden. Riene wil heel graag weten hoe het zit en hoopt  dat u dit bij haar meldt.

Riene doet dit omdat zij het onbegrijpelijk vind dat ze berichten krijgt dat mensen niet gewezen worden op dingen waar ze mogelijk recht op hebben, dat er in de Hoeksche Waard kinderen zijn die niet voldoende en gezond te eten hebben, die niet kunnen sporten of met de bus naar de middelbare school kunnen maar altijd moeten fietsen ongeacht wat voor weer het ook is. Maar ook omdat al ruim 2 jaar er nog weinig tot niets gedaan is met het armoedebeleid.

 

Help haar met deze informatie, dan kan zij u wellicht helpen om hier aandacht voor te vragen. Je kunt verder alles bij haar kwijt, maar waar zij graag wat over wil horen zijn de volgende zaken:

 

Schuldhulpverlening

Worden jullie gewezen op de voedselbank?

Worden jullie gelijk vanaf het begin gewezen op de beslagvrije voet en worden jullie geholpen als een deurwaarder beslag legt?

Vragen ze alle regelingen aan of wijzen ze jullie alleen daarop?

Worden jullie met respect behandeld?

Wat willen jullie verder nog kwijt, als iets goed gaat mag je dit uiteraard ook melden?

 

Bijstandsuitkering

Dezelfde vragen als hiervoor met als toevoeging:

Moet je werken voor je bijstand? Waar? Zijn daar al eens mensen echt aangenomen? Wat moet je voor werkzaamheden uitvoeren?

Ben je wel eens gekort op je bijstand en waarom zeiden ze dat ze dit deden?

 

Regelingen

Maken jullie gebruik van regelingen die er zijn en word je gewezen op andere regelingen waar je mogelijk gebruik van zou kunnen maken?

Kon je deze regelingen makkelijk vinden op de website of heb je geen idee welke regelingen er zijn voor mensen met een laag inkomen?

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.