Zorgcoöperatie De Striensche start met gesprekjes aan de deur bij ouderen in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Strijen – Vrijwilligers van zorgcoöperatie De Striensche gaan actief ouderen in Strijen bezoeken. Met een praatje aan de deur hopen zij van ouderen te horen of er behoefte is aan een gesprek, een belletje of een boodschap. Zeker met de donkere maanden in aantocht vindt De Striensche het van belang dat ouderen weten dat er vrijwilligers zijn die hen graag willen helpen.

Al eerder in deze corona-maanden heeft De Striensche van zich laten horen door de ouderen in het dorp een kaartje te sturen met daarop het aanbod voor contact of een boodschap. Daar is zeker reactie op gekomen, maar de zorgcoöperatie is ervan overtuigd dat oudere inwoners direct contact fijner vinden.

In overleg met de plaatselijke afdeling van De Zonnebloem en Welzijn HW, die zich beide ook inzetten voor ouderen, is afgesproken om de vrijwilligers op pad te sturen voor een praatje in de deuropening. Door deze gesprekken kunnen er mooie contacten ontstaan, waardoor ouderen weten dat ze hulp kunnen inschakelen als daar behoefte aan is. Dat kan enkel voor een praatje zijn, maar ook voor een boodschap.

De grote groep vrijwilligers waar De Striensche over beschikt staat te popelen om op pad te gaan, zij willen graag iets goeds doen voor de medemens. Vooral in een tijd waarin mensen zich alleen kunnen voelen of onzeker zijn. Een fijn gesprek kan een dag ineens goed maken.

Buurtambassadeurs

Als de contacten met de oudere inwoners zijn gelegd, wil De Striensche komen tot het aanwijzen van zogeheten Buurtambassadeurs. Zij beschikken per buurt over de informatie en weten wie er behoefte heeft aan contact of een helpende hand. De verschillende Buurtambassadeurs werken nauw samen om ervaringen uit te wisselen en de juiste aanpak te bespreken.

Het bezoeken van de oudere inwoners gaat deze week al van start. Ouderen die nu al behoefte hebben aan contact of om hulp verlegen zitten, kunnen meteen al contact opnemen met het vaste nummer van De Striensche: 06 2510 2141. U krijgt dan een van de vrijwilligers aan de telefoon.Voor meer informatie kunt u ook dit nummer bellen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.