Vaccineren cliënten van Zorgwaard van start

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Qphoto.nl

Hoeksche Waard – Vandaag is een speciaal vaccinatieteam van Zorgwaard in touw om op alle locaties de eerste cliënten te vaccineren tegen corona. Het gaat om ongeveer 300 cliënten die bij Zorgwaard wonen en die onder de verantwoordelijkheid vallen van een arts van Zorgwaard. Vandaag krijgen zij allemaal voor de eerste keer het vaccin van Pfizer/BioNTech toegediend. Over circa vier weken volgt de benodigde tweede vaccinatie.

‘De start van het vaccineren is een essentiële stap om het coronavirus onder controle te krijgen. We zijn dan ook erg blij met de hoge vaccinatiebereid van de groep die we vandaag mogen vaccineren’, zegt directeur-bestuurder Nico de Pijper. ‘Maar liefst 86% zegt ja tegen de vaccinatie.’

Het vaccineren gebeurt zo veel mogelijk in de eigen woning van de cliënten of in de huiskamer van de groepswoning. Op de foto is de heer Boertjes te zien van de afdeling Jan Toorop in Oud-Beijerland terwijl Bea Koelewijn hem zijn vaccinatie toedient.

‘Ook meneer Boertjes krijgt nu een goede bescherming tegen het coronavirus. We hopen dat dit snel voor zoveel mogelijk mensen in Nederland het geval zal zijn’, aldus De Pijper. ‘Ook verwachten we dat we de andere 65 cliënten die bij ons wonen, die onder de medische verantwoordelijkheid vallen van de huisarts, op korte termijn een vaccin krijgen, maar de datum hiervoor is nu nog niet bekend.’


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren