Petitie voor behoud Damherten tikt vandaag de 3000 handtekeningen aan

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto credits: Arie Leijdens

Hoeksche Waard – Met nog 1 dag te gaan voordat de petitie stopt voor de Damherten van Strijen en Numansdorp en aanstaande vrijdag persoonlijk wordt aangeboden bij Burgemeester Bram van Hemmen van de Hoeksche Waard en digitaal bij de Provincie Zuid Holland en Fauna beheer Zuid Holland kunnen de burgers die het initiatief starten trots zijn dat ze vandaag de 3000ste handtekening kunnen noteren.

Toen de petitie begon aan een tafel in Strijen spraken ze af dat ze minimaal 1000 handtekeningen per week nodig moesten hebben omdat de petitie uiterlijk vrijdag 12 februari moest worden ingediend omdat de rechtszaak die aangespannen is door Animalrights & Fauna4life dient op dinsdag 16 februari.

De burgers wilden laten zien en horen dat ook zij die elke dag genieten van de roedel en sommige van hen deze al meer dan 10 jaar volgen ook willen dat de roedel blijft en beheert zal gaan worden.

Ray de Boon zegt…. we hebben er nu alles aangedaan en kunnen aan het eind van de rit in de spiegel kijken. We hebben nog wat persberichten gevonden uit het verleden waarin staat dat het een verrijking is voor de Hoeksche Waard dat de Damherten verblijven in Ambachts Heerlijkheid en zullen deze toevoegen bij de petitie. En als ze toch worden afgeschoten dan zijn waarschijnlijk bloembollen belangrijker dan de levens van deze dieren. Laten we hopen dat de instanties onze petitie mee gaan nemen in hun uiteindelijke beslissing.

Bekijk hier de petitie


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren