Wees met deze kou extra voorzichtig met uw huisdier

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Pixabay

Momenteel hebben we te maken met echt winterweer en dat is een tijd om extra voorzichtig te zijn met de huisdieren.


Honden en katten zien het verschil niet tussen land en ijs, zeker niet als er een sneeuwlaag op ligt, vooral langs de kanten, waar het ijs minder sterk is, gaat het vaak fout.  De dieren kunnen daar makkelijk door het ijs zakken en verdrinken. Aan het begin van de vorst en wanneer de dooi zijn intrede doet is dit dan ook een groot gevaar. Helaas maken we elk jaar weer mee dat dieren verdrinken.

Woont u in een gebied met water in de buurt – ook sloten en grote vijvers horen hierbij- hou uw kat dan in de periode van ijs en sneeuw binnen en hou uw hond aan de lijn. Het is voor hun eigen bestwil. Laat uw dier nooit op het ijs lopen als u er zelf ook niet opgaat en dan nog is het zaak voorzichtig te zijn. U ziet de zwakke plekken in het ijs, uw hond niet.

Het is aan te raden om de voetzolen van uw viervoeter na een heerlijke wandeling door de sneeuw goed schoon en droog te maken zeker wanneer er wegens gladheid is gestrooid zodat het zout/pekel niet in de voetzolen kan dringen.

Knaagdieren die buiten verblijven moeten zich in de winterperiode in een flinke stapel vers en schoon hooi kunnen verstoppen om zich zo tegen de koude nachten te kunnen beschermen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren