Historische Vereniging Oud-Beijerland actief in het Abel Tasmankwartier

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Adri de Groot die in de Karel Doormanstraat een informatiepakket overhandigd. - Foto Historische Vereniging Oud-Beijerland

Oud-Beijerland – Maandag 22 februari hebben leden van de Historische Vereniging Oud-Beijerland de nieuwe bewoners van het Abel Tasmankwartier verrast met de mogelijkheid om foto’s  te bestellen van het stukje Oud-Beijerland, waar de woningen zijn gebouwd.

Een foto van de Karel Doormanstraat dateert uit 1965 nog met de armenhuisjes en enkele arbeiderswoningen. Het inmiddels weer afgebroken postkantoor en de Abel Tasmanstraat zijn nog niet te zien.En een luchtfoto van het hele gebied uit 1975 met daarop het pas gebouwde postkantoor.De reacties van de nieuwe bewoners zijn erg positief, aldus penningmeester Henk Dijkstra.

Volgens voorzitter Pieter Jan in ’t Veld  is het Abel Tasmankwartier gebouwd op een van de oudste stukjes van de dorp. In een akte uit 1605 werd de Schoolstraat, de naam van de Karel Doormanstraat tot 1947, al genoemd.In 1627 was hier al bebouwing van een “oude vrouwenhuys” met daarachter een boomgaard die doorliep tot en met de huidige Bijl.

Wie een van de foto’s besteld bij de vereniging is gratis een jaarlang lid van de vereniging, en ontvangen net als de overige leden van de vereniging elke donderdagmorgen digitaal oude foto; s van Oud-Beijerland uit de collectie van Joris Buitendijk.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren