Bij Beijers Binnen en PrivePodium presenteren The Bluebirds live online in je huiskamer

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Blue Bird - Foto PR

HOEKSCHE WAARD – Wat hadden ze er ongelooflijk veel zin in. Huiskamerfestival Bij Beijers Binnen zou in oktober 2020 het enige coronaproef festival in de Hoeksche Waard zijn dat door kon gaan. En toen moesten de evenementen op slot. Ze schoven door naar maart 2021, maar ook dat blijkt nog niet haalbaar.

Bij de pakken neer gaan zitten, past echter niet bij de organisatie van Bij Beijers Binnen. Ze gingen op zoek naar een blijmakertje, om van 14 maart toch een feestelijke en culturele dag te maken! En om zo hun waardering uit te spreken naar het publiek dat hun kaartje voor de 6e editie niet heeft teruggegeven en alle vrijwilligers en sponsoren die het festival elk jaar mogelijk maken. “Het is gelukt”, geeft de organisatie aan. “We hebben een te gek online-concert gescoord van het geweldige trio The Bluebirds’.

De zangeressen Elske DeWall, Krystl en Rachel Louise, vormen samen The Bluebirds. Zij brengen een ode aan de mooiste Americana en Country songs. Deze powervrouwen die hun sporen individueel hebben verdiend in de Nederlandse muziekscene, besloten hun krachten te bundelen toen ze elkaars liefde voor Americana muziek ontdekten. En voilà ‘The BlueBirds’ is geboren. In september 2018 brachten zij hun album ‘Sisters’ uit, gevolgd door een theatertour van 40+ shows. Ook speelden ze in een uitverkochte Paradiso en op festivals zoals Concert at Sea. Op 24 juli speelden zij in Club ZA te Amsterdam. De opname van dit live concert wordt aanstaande 14 maart uitgezonden.

Het online-concert wordt mogelijk gemaakt door samenwerking met PrivePodium, dat is opgericht om Nederlandse artiesten die door de corona thuis zijn komen te zitten, letterlijk een privépodium te bieden. “Een leuke club mensen die kwalitatieve livestreams verzorgd van fantastische artiesten als bijvoorbeeld Berget Lewis, Charly Luske en Fay Claassen”.

 

“Wij bieden dit concert gratis aan, aan alle mensen die vorig jaar al een kaartje hebben gekocht voor de zesde editie van het huiskamerfestival”, vervolgt de organisatie. “En tevens aan de vrijwilligers en sponsoren zonder wie er überhaupt geen huiskamerfestival zou bestaan.

Geen kaartje voor Bij Beijers Binnen?

Geen nood. Vanwege de enthousiaste reacties heeft PrivePodium besloten de stream te openen voor alle belangstellenden. En dat voor het kleine bedrag van €5,50. Zo kan iedereen op 14 maart om 15:00 uur vanuit zijn luie stoel dit intieme concert eersterangs bijwonen. Interesse? Meldt je aan via www.facebook.com/privepodium.

Huiskamerfestival Bij Beijers Binnen zal plaatsvinden op zondag 10 oktober 2021. De laatste beschikbare kaarten komen begin september in de verkoop. Zie www.bijbeijersbinnen.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.