Jubileumboek 100 jaar v.v. Strijen – Sneak Previews / Opwarmertjes : Feestavonden en Golden Earring

Redactie Hoeksch Nieuws
6 Min Read

Op 1 mei 2021 bestaat v.v. Strijen 100 jaar. Hiertoe brengt v.v. Strijen in het voorjaar het Jubileumboek uit. Een ruim 400 pagina’s naslagwerk met honderden foto’s uit de rijke historie van v.v. Strijen. Tot het moment dat het boek uitgebracht wordt willen wij u in de komende maanden periodiek via korte verhalen en foto’s alvast een kleine inkijk geven van onderwerpen die u terug kunt vinden in het boek. Een groot woord van dank aan Ben Boswinkel die de afgelopen 2 jaar hard heeft gewerkt aan de samenstelling van het boek.

FEESTAVONDEN
 
In het archief van Klaas Vos vonden we ook de in vroeger tijden gebruikelijke spelers-identiteitskaarten. Voor de wedstrijd werden die door de scheidsrechter in een kring rond de middenstip gecontroleerd.Een van die kaarten was van een jeugdige Piet van Nes – zoon van ex-voorzitter Jos van Nes. Een begenadigd voetballer werd Piet nooit omdat hij in hun kwekerij vele uren maakte en zijn weinige vrije tijd besteedde aan zijn hobby muziek.
Hij vormde samen met Koen van Kleef en Leen Verhoeven het bekende Strijense trio Les Rie-Jo’s en in de 70-er jaren zongen vele Strijenaren uit volle borst hun tophit Oh Oh Oh Danielle -uiteraard op 45-toerenplaat uitgebracht- mee.
 
Les Rie-Jo’s trad veel op in de regio en een voor velen onvergetelijk optreden van hen is tijdens het feest van ons 50-jarig bestaan in de loods van Piet de Jong. Ook traden zij op tijdens de allereerste feestavond in het kader van het Pinkstertoernooi in 1974 en op deze avond traden in de loop der jaren in de Sporthal vele nationale toppers op zoals The Cats, George Baker, Lee Towers, Corry Konings,Babe, Hepie en Hepie,Benny Nijman, Andre Hazes en Vanessa -zelfs met de internationale toppers Dennie Christian en Grant and Forsyth- en later in de feesttent op ons complex o.a. Arie Ribbens, Vader Abraham en de net met zijn hit “Dromen zijn bedrog” doorgestoten Marco Borsato.
 
GOLDEN EARRING
 
 
In 1995 trad de Haagse rockband Golden Earring voor de eerste keer op tijdens de festiviteiten rond TES’95 – ofwel Tien Eeuwen Strijen. Dit werd een enorm succes en bleek voor herhaling vatbaar in 1996 en 1997. Nadat een pauze ingelast werd o.a. vanwege een Sabattical Year van de Earring werd in het kader van ons 80-jarig bestaan de traditie voortgezet en tot 2013 stonden zij onafgebroken op Strijen Open Air op veld 2; in totaal 16 maal. Een onvergetelijke happening voor velen die jaar in – jaar uit het concert bezochten en ook Golden Earring zelf kwamen met plezier altijd naar Strijen en brachten regelmatig bekende gasten mee, zoals o.a. Bart Chabot, Robert-Jan Stips en Anton Corbijn, die bij die gelegenheid met Izaak Cappon nog vele bekende en mooie plekjes in zijn geboortedorp bezocht. Samen met vele vrijwilligers van onze vereniging – en ook niet-leden – werd een vlekkeloze organisatie gerealiseerd met parkeren, kaartcontrole, horeca en ook het opruimen na afloop. En niet te vergeten na afloop een glimmende penningmeester.
Zoals recent bekend werd is Golden Earring gestopt in verband met ziekte van George Kooijmans. Nooit is er een echt afscheidsconcert geweest, wel stonden zij in 2017 in de Ziggo-Dome in het kader van hun 50-jarig bestaan. Om toch nog aandacht te besteden aan het stoppen is een aktie op touw gezet om op donderdag 11 maart – de verjaardag van George Kooijmans – om 17.15 uur gezamenlijk het nummer Radar Love te draaien – zo hard mogelijk met ramen en deuren open. Zelfs op het carillon van de Laurenskerk in Rotterdam zal dit nummer ten gehore gebracht worden – vanaf 17.00 uur speelt beiaardier Richard de Waardt ook nog andere hits van de wereldberoemde band – en uiteraard ook op het Carillon van den Haag-, maar zeker ook in Strijen zal menigeen het nummer om 17.15 uur afspelen en de Golden Earring hiermee danken voor hun enorme staat van dienst voor de Nederlandse Popscene en hiermee verweven de prachtige herinneringen aan de 16- malige optredens bij onze Voetbalvereniging.
 
 
 
Wilt u meer lezen over de historie van v.v. Strijen? Koop dan het jubileumboek 100 jaar v.v. Strijen. Ga naar www.vvstrijen100jaar.nl en bestel hem in de webshop, zodat u er zeker van bent dat u straks een exemplaar van dit unieke boek in uw bezit heeft.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren